Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Agania 21:02, 09 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

W grę wchodzą 21 lub 28 maj , no może jeszcze 26 ale to Boże Ciało. Muszę jeszcze poczekac na jaki termin zdecydują sie dziewczyny na wyjazd na bzy , ale chyba jeszcze nie podjęly decyzji bo w tamtym roku nie udało mi się z nimi zabrac to musze w tym roku wiec na 100% jeszcze nie powiem ale jeden z tych dni.Pasuje?

Dziękuję Bożenko, w takim razie zaczynamy się organizować
Bogdzia 21:04, 09 sty 2016

Agania napisał(a)

Dziękuję Bożenko, w takim razie zaczynamy się organizować

Zapraszam ale dokładny termin blizej przyjazdu uzgodnimy, może byc????
Agania 21:40, 09 sty 2016

Ja maj rezerwuję dla Ciebie, zobaczę jak Kasia i jeszcze dam znać Mariuszowi, też chciał się z nami wybrać do Ciebie
Fajnie, że się odezwałam muszę rozruszać towarzystwo, bo potem będą lamenty, że coś kogoś ominęło
Bogdzia 21:45, 09 sty 2016

Agania napisał(a)
Ja maj rezerwuje dla Ciebie, zobaczę jak Kasia i jeszcze dam znać Mariuszowi, też chciał się z nami wybrać do Ciebie
Fajnie, że się odezwałam muszę rozruszać towarzystwo, bo potem będą lamenty, że coś kogoś ominęło

Agatko w tym tygodniu o którym pisałam pewnie sie zmieścimy no chyba zeby pogoda bardzo namieszała ale az tak nie powinna więc na mnie rezerwujcie ten tydzien o którym pisałam. Wtedy jest przełom między kwitnieniem azalii i rh ,azalie zaczynaja przekwitac a rh wczesniejsze zakwitaja i wtedy jest najlepiej.
chelll 21:53, 09 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Elu na Twój przyjazd umawiałysmy sie juz we wrzesniu więc jeśli ogród zimę przetrzyma to zapraszam w okolicach Dnia Matki , umówimy się dokładnie później.

Pokazałam zdjęcia Twojego kwitnącego ogrodu mężowi, powiedział, że to fotoszop Żeby wyprowadzić go z błędu, z przyjemnością skorzystamy z możliwości podziwiania rewelacyjnych efektów Waszej pracy. Dziękuję! I mam nadzieję do zobaczenia.

Agania 21:56, 09 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Agatko w tym tygodniu o którym pisałam pewnie sie zmieścimy no chyba zeby pogoda bardzo namieszała ale az tak nie powinna więc na mnie rezerwujcie ten tydzien o którym pisałam. Wtedy jest przełom między kwitnieniem azalii i rh ,azalie zaczynaja przekwitac a rh wczesniejsze zakwitaja i wtedy jest najlepiej.

Pogodę przywieziemy
Bogdzia 22:42, 09 sty 2016

chelll napisał(a)

Pokazałam zdjęcia Twojego kwitnącego ogrodu mężowi, powiedział, że to fotoszop Żeby wyprowadzić go z błędu, z przyjemnością skorzystamy z możliwości podziwiania rewelacyjnych efektów Waszej pracy. Dziękuję! I mam nadzieję do zobaczenia.

Żeby tylko sie nie okazało że mi ten mróz wszystko wymroził bo wtedy Twój M miałby racje.
Bogdzia 22:43, 09 sty 2016

Agania napisał(a)

Pogodę przywieziemy

To nie chodzi o pogodę w dziń spotkania tylko tą regulującą nadejscie wiosny i brak przymrozków.
Rench 22:50, 09 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Haniu mam juz tak posadzone że nie cieniuje . te które wymagały cieniowania przesadzilismy do lasu i las teraz je cieniuje. Martwi mnie tylko brak wody latem i mróz bez śniegu zimą. Kupiłam fajne magnolie ale niestety delikatne, strasznie mi będzie zal jak nie przetrzymaja zimy a i innych roślin żal.

Fakt,masz tyle cennych unikatowych okazów,ale te młode da się jakoś okryć chyba.
Bogdzia 22:53, 09 sty 2016

Rench napisał(a)

Fakt,masz tyle cennych unikatowych okazów,ale te młode da się jakoś okryć chyba.

Są okryte ale wielkiego zaufania do okryc nie mam bo juz niejedna róża pod grubą agrowłókniną mi zmarzła.