Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

11:47, 29 lut 2016
Bogdzia napisał(a)

Pracuj nad tą sobotą majową bo ja ostatni raz robię u siebie spotkanie. Zakupy pokazałam wyżej. Na róze bardzo nie liczę ale to ostatnia chyba próba.

Bogdziu .... ostatni raz? to liczę, że jakiś adresik od ciebie dostanę bo to chyba wiele osób będzie u ciebie w ten dzień?

ciemiernik świetny ...ja co prawda zamawiałam tylko białe w tym roku ...bo nie wiedziałam że bladoróżowe są tez ładne ale na przyszły sezon już lisa chciejstw się tworzy

lista róż - hurtowa ta nowa róża Schone Maid tez mnie kusi ...oj kusi)) ...bo lawender to obie zamawiam juz mam na nie miejsce Lavender Ice i Lavender Flower circus z opisu są bardzo podobne do siebie ....zamówię obie żeby umieć ocenić różnicę.

co do piwoni to u mnie za niski poziom ogrodniczkowania na takie rarytasy

Kasya 11:52, 29 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

To były zamówione róże z Rs i ich normalne ceny jedna droga ok 35zł druga tańsza.

no wlasnie oni maja takie ceny...nie bardzo
ale co zrobic jak niektore sa tylko tam...

ale bedzie u ciebie piwoniowo

powiedz im zeby zakwitly pod koniec maja
Bogdzia 12:00, 29 lut 2016

eee_taam napisał(a)

Bogdziu .... ostatni raz? to liczę, że jakiś adresik od ciebie dostanę bo to chyba wiele osób będzie u ciebie w ten dzień?

ciemiernik świetny ...ja co prawda zamawiałam tylko białe w tym roku ...bo nie wiedziałam że bladoróżowe są tez ładne ale na przyszły sezon już lisa chciejstw się tworzy

lista róż - hurtowa ta nowa róża Schone Maid tez mnie kusi ...oj kusi)) ...bo lawender to obie zamawiam juz mam na nie miejsce Lavender Ice i Lavender Flower circus z opisu są bardzo podobne do siebie ....zamówię obie żeby umieć ocenić różnicę.

co do piwoni to u mnie za niski poziom ogrodniczkowania na takie rarytasy

Adres oczywiscie wyśle , liste mam tych którzy chcą przyjechac wiec bliżej terminu wszystkim wyśle metodą kopiuj wklej.Piwonie drzewiaste i dla mnie trudne ale próbuje.
Bogdzia 12:01, 29 lut 2016

Kasya napisał(a)

no wlasnie oni maja takie ceny...nie bardzo
ale co zrobic jak niektore sa tylko tam...

ale bedzie u ciebie piwoniowo

powiedz im zeby zakwitly pod koniec maja

Później kwitna niz rh i nic sie nie da zrobic.Co do cen to najbardziej mnie denerwuje ze nie piszą ich przy różach tylko trzeba specjalnych zabiegów by sie dowiedziec.
Bogdzia 12:05, 29 lut 2016

To jeszcze zdjecia serbow dla Ani

Milka 12:05, 29 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Adres oczywiscie wyśle , liste mam tych którzy chcą przyjechac wiec bliżej terminu wszystkim wyśle metodą kopiuj wklej.Piwonie drzewiaste i dla mnie trudne ale próbuje.

To prawda, że trudne, ale moje 2 co kupiłam 3 lata temu, biała i fiolet, regularnie co rok kwitną. Od Mariusza mam 2, zawsze pąki są, ale nie kwitły, tylko liście. Cofam się znowu, aby doczytać
12:06, 29 lut 2016
Milka 12:08, 29 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

No dobra częsc pokazę , tylko te którym zdjecia zrobiłam bo np róże juz posadzone i śnieg je przysypał.

rózowy ciemiernik

i piwonie

Wspaniałe zakupy
A gdzie relacja z Gardenii?
Luki 12:17, 29 lut 2016

Bożenko mam dwie piwonie i akurat jedną z Twoich zakupów to pozwolę sobie pokazać jak kwitnie
Raspberey Sundae

Kolor jak widać jaśniejszy niż na etykietce, a później mocno blednie, ale kwiat jest piękny tak jak i mocny zapach

Tak patrzę na te świerki i marzę o takie szczelnej osłonie z każdej strony ogrodu, bo ten mój prześwit jest irytujący, ale na tak wąskiej działce jak moja niestety to nie przejdzie... kiedyś
Bogdzia 12:17, 29 lut 2016

Milka napisał(a)

To prawda, że trudne, ale moje 2 co kupiłam 3 lata temu, biała i fiolet, regularnie co rok kwitną. Od Mariusza mam 2, zawsze pąki są, ale nie kwitły, tylko liście. Cofam się znowu, aby doczytać

Twoje cudne sa Irenko.