Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:35, 03 mar 2016

eee_taam napisał(a)
Bogdziu przychodzę z reklamacja ...ponieważ z Tomkiem dyskusje tu prowadzę (ale nie mogłaś z tego zdjęcia mojego zobaczyć) to jednak ten mniejszy nie był kosem a bardziej kwiczoł czy drozd bo Tomek go odwrócił do góry łapami i był taki ładny nakrapiany na żółto/kanarkowo nawet

normalnie szkolenie z ptactwa odbywam

Justynko poszłam do Ciebie , powiekszyłam i na tyle co widac ze zdjecia to to musi byc samica kosa. I drozd i kwiczoł juz w tej częsci ciała które widac musiałyby miec kolor beżowy, a kwiczoł jeszcze szary.Poniewaz jednak teraz są słabe warunki oświetleniowe to muszę wierzyc że widzicie inne kolory.
Bogdzia 19:35, 03 mar 2016

BasiaLT napisał(a)
Bogdziu bardzo dziękuje za pełny wykład. Miejsce, gdzie chcę je posadzić to pasek przy ścianie domu od strony północnej więc powinno być im dobrze. Listę gatunków sobie zapisałam. Buziaczki

Bogdzia 19:37, 03 mar 2016

kasiek napisał(a)

Magnolie też i wiśnie ale ten czas kiedy kwitną zapiera tak bardzo dech w piersiach że sprawia jakby czas płynął wolniej... A do tego ten zapach - 2 tygodnie upojenia - cały rok cudownych wspomnień Jak w życiu

Ja juz nie muszę sie liczyc z modami , mam tylko jedno zadanie robic sobie jak najwiecej przyjemnosci i tak robię.Macham.
kasiek 19:42, 03 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja juz nie muszę sie liczyc z modami , mam tylko jedno zadanie robic sobie jak najwiecej przyjemnosci i tak robię.Macham.

I to jest wspaniale powiedziane
Bogdzia 19:42, 03 mar 2016

kasiek napisał(a)

I to jest wspaniale powiedziane

19:43, 03 mar 2016
Bogdzia napisał(a)

Justynko poszłam do Ciebie , powiekszyłam i na tyle co widac ze zdjecia to to musi byc samica kosa. I drozd i kwiczoł juz w tej częsci ciała które widac musiałyby miec kolor beżowy, a kwiczoł jeszcze szary.Poniewaz jednak teraz są słabe warunki oświetleniowe to muszę wierzyc że widzicie inne kolory.

już teraz nie widzimy i już nie zobaczymy ...wywalony .. ...ale jak go T odwrócił to jak patrze na foty w internetach to do kosa nie podobny nijak

pól dnia mi te ptaki w głowie siedzą
Bogdzia 19:45, 03 mar 2016

eee_taam napisał(a)

już teraz nie widzimy i już nie zobaczymy ...wywalony .. ...ale jak go T odwrócił to jak patrze na foty w internetach to do kosa nie podobny nijak

pól dnia mi te ptaki w głowie siedzą

Kos samiec jest czarny , błyszczący i ma zólty dziób a samica taka jakby popiołem przysypana niby czarna ale bez połyski , dziób nijaki kolor.
20:05, 03 mar 2016
Bogdzia napisał(a)

Kos samiec jest czarny , błyszczący i ma zólty dziób a samica taka jakby popiołem przysypana niby czarna ale bez połyski , dziób nijaki kolor.

a ten był ewidentnie brązowy...fota z telefonu ...to wiesz przekłamuje...a potem juz nie robiłam i na brzuchu nakrapiany ładnym żółtym.

już dajmy spokój z nimi. muszę zacząć myśleć o zakupach różanych bo w przyszłym tyg. pan ma mi taraz na froncie zrobić to i jest szybka szansa na rabatę rózana ...a zaraz potem na azaliowa
Bogdzia 20:10, 03 mar 2016

eee_taam napisał(a)

a ten był ewidentnie brązowy...fota z telefonu ...to wiesz przekłamuje...a potem juz nie robiłam i na brzuchu nakrapiany ładnym żółtym.

już dajmy spokój z nimi. muszę zacząć myśleć o zakupach różanych bo w przyszłym tyg. pan ma mi taraz na froncie zrobić to i jest szybka szansa na rabatę rózana ...a zaraz potem na azaliowa

No tak zajmij sie różami , to przyjemniejsze.
Napia 20:26, 03 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Agnieszko nie mam zamiaru odejsc z forum ale sie ograniczac w byciu na nim , niestety mam powody. Mam w swoich wątkach juz 5000 stron to poza Szefową pewnie najwiecej , nie daje rady .Równiez buziaki przesyłam i czekam na maj.

Kamień z serca Forum bez Ciebie, dla mnie nie do wyobrażenia

Na maj już się cieszę