Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:50, 17 mar 2016

Milka napisał(a)

Tak tez mysle. Mam kilka par i gniad, ale one potrafia kopac

Irenko one moga najwyzej liscie poprzerzucac i nieco ziemi , doły kopia koty a nie kosy, u mnie poniszczyły mnóstwo krokusów, koty oczywiscie .
kasiek 19:51, 17 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Faktycznie uparte to Twoje ptaszysko ale przynajmniej cos sie dzieje. Dobrze że zasłoniłas bo szkoda by sobie krzywdę zrobiła.

Nie ma się jak rozpędzic bo dookoła drzewa - nie ma też nawet jak tu latać więc się nie boję że zrobi sobie krzywdę. Mnie się jednak nie chce wciąż ze szmatą ganiać i chemią czyścić lustro. Jak idę do ogrody to go odsłaniam i tyle
Bogdzia 19:52, 17 mar 2016

bogumila napisał(a)
Bogdziu...u Ciebie zawsze ciekawie...śniegu u nas nie było.Pozdrawiam.

Może i ciekawie ale dosc często nie tak jakbym chciała , czasem ręce opadaja i mam dosc wszystkiego.
Milka 19:54, 17 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Irenko one moga najwyzej liscie poprzerzucac i nieco ziemi , doły kopia koty a nie kosy, u mnie poniszczyły mnóstwo krokusów, koty oczywiscie .

Ale robaki chyba wyjadaja
Kotow u mnie nie ma, bo Misia wszystkie goni, wiec lukiem omijaja nasz ogrod.
Bogdzia 19:54, 17 mar 2016

kasiek napisał(a)

Nie ma się jak rozpędzic bo dookoła drzewa - nie ma też nawet jak tu latać więc się nie boję że zrobi sobie krzywdę. Mnie się jednak nie chce wciąż ze szmatą ganiać i chemią czyścić lustro. Jak idę do ogrody to go odsłaniam i tyle

Wiem że chcesz sie nacieszyc tym lustrem bo ogród na wiekszy wygląda , fajnie tak sobie go powiekszyc. Moze sie w końcu przyzwyczai i da spokój? Trudno powiedziec. One juz zaczynaja gniazda robic , powinna sie tym zajac.
Bogdzia 19:56, 17 mar 2016

Milka napisał(a)

Ale robaki chyba wyjadaja
Kotow u mnie nie ma, bo Misia wszystkie goni, wiec lukiem omijaja nasz ogrod.

Robaki owszem wyjadają ale równiez do budowy gniazd im błoto potrzebne bo od środka błotem cudnie wyklejaja.Nie sa w stanie dziobem wykopac wiekszej dziury , nie ma mowy.A może to Misia dziury kopie jesli nie koty?
kasiek 19:58, 17 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Wiem że chcesz sie nacieszyc tym lustrem bo ogród na wiekszy wygląda , fajnie tak sobie go powiekszyc. Moze sie w końcu przyzwyczai i da spokój? Trudno powiedziec. One juz zaczynaja gniazda robic , powinna sie tym zajac.

No i ciągle w bluszcze leci, ale jak tyko widzi że coś przy lustrze robie to zaraz przylatuje zaciekawiona :0 Wiesz że nawet mnie to już nie denerwuje - odpuściłam i gadam do niej jak do niesfornego psiaka
taka uroda przyrody a ja wymyśliłam coś sztucznego
Bogdzia 20:05, 17 mar 2016

kasiek napisał(a)

No i ciągle w bluszcze leci, ale jak tyko widzi że coś przy lustrze robie to zaraz przylatuje zaciekawiona :0 Wiesz że nawet mnie to już nie denerwuje - odpuściłam i gadam do niej jak do niesfornego psiaka
taka uroda przyrody a ja wymyśliłam coś sztucznego

To może juz gniazdo buduje. Jesli tak to niedługo bedzie spokój.
Milka 20:09, 17 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Myśle ze faktycznie lepsze niz cisy i cieszy mnie ze je polubiłas, ja tez zadowolona jestem zimą z ich wyglądu i jesienia sie przebarwiają wprawdzie nie wszystkie ale wiele.Mam racje ze bedziesz miec rododendronowy ale mnie to sie podoba.To czekam na pozostałe nazwy.

Oj bardzo, no gonie cie Bozenko, niedlugo do 200 chyba dobiję
Ale w sumie to bezproblemowe rosliny, z azaliami i tymi japonskimi i wielkokwiatowymi, to juz zadnej pracy nie mam.
Milka 20:10, 17 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Robaki owszem wyjadają ale równiez do budowy gniazd im błoto potrzebne bo od środka błotem cudnie wyklejaja.Nie sa w stanie dziobem wykopac wiekszej dziury , nie ma mowy.A może to Misia dziury kopie jesli nie koty?

Dziury nie, tylko tymi lapkami tak szperja i dziobem, ale fajnie to obserwowac
Byly tez 2 dziecioly, z czerwonymi piorkami, ale zanim sfocilam, odlecialy.