Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Sonka 07:13, 16 mar 2016

Cudne Bogdziu te krokusiki, wolę te bez śniegu, u mnie jakieś takie niewydarzone, bez słońca, od czasu do czasu przysypywane śniegiem, są rachityczne i nie oddają swej prawdziwej urody i wtedy też tak nie cieszą, mam wrażenie, że się męczą.
Bogdziu, zwracam się do Ciebie w związku z uprawą rodków, jeszcze nie zasilałam, nie dokonałam żadnych oprysków, czy to już czas?
Agania 07:15, 16 mar 2016

Dobrze,że tylko tyle śniegu miałaś, bo by nie było tych milusich fotek

u mnie jeszcze śnieg na drzewach, biedne iglaki...
anna_t 08:08, 16 mar 2016

Bożenko te rodki co kupowalysmy w grudniu to zasilić teraz?jaki nawoz polecasz?w domu mam tylko azofoskę
Kindzia 11:43, 16 mar 2016

anna_t napisał(a)
Bożenko te rodki co kupowalysmy w grudniu to zasilić teraz?jaki nawoz polecasz?w domu mam tylko azofoskę

Do kwasolubnych nawóz będzie potrzebny.
Ostatnio Bożenka mówiła żeby jeszcze się wstrzymać z podsypywaniem nawozów, jeszcze niebezpieczeństwo mrozów jet...

Macham Bogdziu
Ewa777 15:26, 16 mar 2016

Cudowna kolekcja motyli Przy okazji obejrzałam inne Twoje filmiki Pięknie umiesz pokazać swój ogród
Śniegu współczuję, tak pięknie powychodziły już kwiatki. Mam nadzieję, że im nie zaszkodzi ten śnieg.
anka_ 18:01, 16 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
Dziś grasowała u mnie wiewióra i udało mi się zrobic kiepskie zdjecie mysikrólokowi który łaził po drzewie do góry nogami.

Bożenko dzisiaj ja miałam okazję pierwszy raz na żywo zobaczyć tę kuleczkę. Dzięki tobie widziałam 'z kim mam przyjemność'. Szkoda, że nie miałam aparatu.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 19:01, 16 mar 2016

anka_ napisał(a)

Bożenko dzisiaj ja miałam okazję pierwszy raz na żywo zobaczyć tę kuleczkę. Dzięki tobie widziałam 'z kim mam przyjemność'. Szkoda, że nie miałam aparatu. [/quote

Fajnie jest zrobic zdjęcie ale równie fajnie jest rozpoznawac ptaki a to Ci sie udało. Śliczny ,prawda?
Bogdzia 19:03, 16 mar 2016

Ewa777 napisał(a)
Cudowna kolekcja motyli Przy okazji obejrzałam inne Twoje filmiki Pięknie umiesz pokazać swój ogród
Śniegu współczuję, tak pięknie powychodziły już kwiatki. Mam nadzieję, że im nie zaszkodzi ten śnieg.

Dzis był ładny dzień,śnieg stopniał, troche popracowałam ale mięsnie bolą mnie jak bym hektary obrobiła.
Dałam dzis nowy filmik.

https://www.youtube.com/watch?v=Vqnb0_JhStI
Bogdzia 19:04, 16 mar 2016

Kindzia napisał(a)

Do kwasolubnych nawóz będzie potrzebny.
Ostatnio Bożenka mówiła żeby jeszcze się wstrzymać z podsypywaniem nawozów, jeszcze niebezpieczeństwo mrozów jet...

Macham Bogdziu

Za tydzień mozna dawac, no chyba ze pogoda zrobi nam kawał.
Bogdzia 19:05, 16 mar 2016

anna_t napisał(a)

Aniu nie dawaj im żadnych nawozów, dopiero za rok na wiosnę. Teraz mają skąd brac składniki pokarmowe.