Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:06, 16 mar 2016

Agania napisał(a)
Dobrze,że tylko tyle śniegu miałaś, bo by nie było tych milusich fotek

u mnie jeszcze śnieg na drzewach, biedne iglaki...

Dzis widoki zupełnie inne
anka_ 19:07, 16 mar 2016

Przepiękny Bożenko i taki ... malutki. Moja córa też była zachwycona, bp jeden skakał kilkanaście cm od nas wcale nie przejęty naszą obecnością.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
hanka_andrus 19:08, 16 mar 2016

Dzisiaj mnie pogoda zrobiła kawał. Zajaśniało, zaświeciło i do ogrodu wyciągnęło. Czy jutro wstanę? Chyba muszę, ale czy też zastanę słoneczko za oknem?

A może świętego Patryka, i jego odpowiednika u nas św. Zbigniewa poproszę, żeby pogoda dla mnie miła była?
Bogdzia 19:10, 16 mar 2016

Sonka napisał(a)
Cudne Bogdziu te krokusiki, wolę te bez śniegu, u mnie jakieś takie niewydarzone, bez słońca, od czasu do czasu przysypywane śniegiem, są rachityczne i nie oddają swej prawdziwej urody i wtedy też tak nie cieszą, mam wrażenie, że się męczą.
Bogdziu, zwracam się do Ciebie w związku z uprawą rodków, jeszcze nie zasilałam, nie dokonałam żadnych oprysków, czy to już czas?

Moje krokusy tylko nieliczne kwitną wiekszosc jeszcze w fazie rośniecia. W zimniejszych rejonach kraju niestety dłuzej trzeba czekac i potwierdzam to co piszesz u mnie też nie wyrosły takie małe jakby sie nie mogły zdecydowac czy rosnac ale nie ma sie co dziwic bo dopiero dzis miałam pierwszy słoneczny dzień a tamten rok bez deszczu i wiosna tez sucha to jak mają rosnac? Co do nawozenia to ja juz robie opryski dolistne a w przyszłym tygodniu jeśli nie bedzie bardzo zimno sypnę nawozem doglebowym ale nie musimy sie z tym spieszyc , mozna spokojnie w kwietniu.
Bogdzia 19:12, 16 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Dzisiaj mnie pogoda zrobiła kawał. Zajaśniało, zaświeciło i do ogrodu wyciągnęło. Czy jutro wstanę? Chyba muszę, ale czy też zastanę słoneczko za oknem?

A może świętego Patryka, i jego odpowiednika u nas św. Zbigniewa poproszę, żeby pogoda dla mnie miła była?[/quote

Haniu to my obie w jednakowym stanie. Mięsnie bolace ale i tak fajnie bo w ogrodzie wiosna zapachniało.Może Zbyszek ten trend utrzyma.Buziaki.
Bogdzia 19:13, 16 mar 2016

anka_ napisał(a)
Przepiękny Bożenko i taki ... malutki. Moja córa też była zachwycona, bp jeden skakał kilkanaście cm od nas wcale nie przejęty naszą obecnością.

Wcale nie tak łatwo je zobaczyc bo lubią sie chowac w gęstych zaroślach tak ze miałyscie szczęscie.
Bogdzia 19:14, 16 mar 2016

Milka napisał(a)
Slicznie to wygląda, ale wolę wersję bez siegu.
Kolkwicja od ciebie juź calkiem spora, puszcza juz listki, w tym roku ma 4 lata, ciekawa jestem czy w koncu zakwitnie.

Ja tez mam nadzieje ze zakwitnie , własciwie to ma juz taki obowiazek dosc czasu minęło .
Bogdzia 19:17, 16 mar 2016

jona napisał(a)

Cudnie wyglądają w tym śniegu .
Wydawało mi się, że jest dość zimno, ale znalazłam spacerującą jaszczurkę i to o godzinie 19. Zastanawiam się, jak ona sobie da radę.

Jaszczurki sa zmiennocieplne wiec niestety jesli nie znalazła schowka to może miec problem bo ruchy ma ociężałe przy niskich temperaturach a jak kot ja spotka w takim stanie to juz po niej.
Bogdzia 19:19, 16 mar 2016

Kasya napisał(a)
Ja to poproszę o fotki bez białego paskudztwa, na słoneczku

a najlepiej zoltego iryska

Kilka zdjec zrobiłam ale nie wgrałam do komputera , irysek na razie jest jeden i bardzo skromniutki.
anna_t 20:05, 16 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Aniu nie dawaj im żadnych nawozów, dopiero za rok na wiosnę. Teraz mają skąd brac składniki pokarmowe.

ok dzięki