Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

sylwia_slomc... 21:49, 14 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Byłam u Ciebie i czytałam ze nadal chorujesz , za długo to juz trwa. Ja tez wprawdzie lekko przeziębiona ale da sie wytrzymac.Gdyby było ładne słoneczko radosc byłaby większa a taka pogoda tylko mnie złosci bo deszcz wogóle nie pada a zimno i nie mozna nic robic, za to chwasty rosna i bez słonka i bez deszczu, im zawsze pogoda pasuje.

Ach....... rozmarzyłam się jak by to było fajnie z tymi rodkami gdyby tak roskly jak ten chwast
Bogdzia 22:01, 14 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ach....... rozmarzyłam się jak by to było fajnie z tymi rodkami gdyby tak roskly jak ten chwast

Też by mi sie podobało
Bogdzia 22:02, 14 kwi 2016

Milka napisał(a)

Ale ma piekny kolor

Choc to stosunkowo mały krzak ale z daleka widoczny.O tej porze roku duży akcent kolorystyczny. Latem tylko całkiem zawalony przez hortkę.
Bogdzia 22:08, 14 kwi 2016

Dorota123 napisał(a)
Miałam kiedyś Rh Staccato, ale zmarniał, wtedy nie miałam żadnej wiedzy o tych roślinach. Piwonia koperkowa nawet nie kwitnąca wygląda bardzo dostojnie i reprezentacyjnie. Szkoda, że deszcze Cię omijają, u mnie ładnie podlało.

U mnie jak ogród nie był zarośniety to tez wiele rzeczy mi marzło np wszystkie azalie japońskie , jedna Alxandrina i nawet Elite mi podmarzła ze musiałam przesadzic pod buki . Teraz są osłonięte to nmiej roslin ubywa ale w tym roku straty znów sa spowodowane i gorącym latem i zimnymi dniami zima i przede wszystkim brakiem wody.Czasem ręce opadaja.
Milka 06:01, 15 kwi 2016

Co stracilas, bo to mi jakos umknęło?
U nas tyle deszczow, ze kosic nie ma jak, ale plus taki, ze po suszy ubieglorocznej wszystko odzylo. U ciebie taka ochrona ze strony lasu, a mimo to trudniej...chyba przez brak opadow, no bo ja nic nie okrywam, nawet roze na pniu i nic mi nie wypadlo po sezonie. Mielismy mróz, ale jednak i snieg i pod koniec roku duzo deszczow.
Glogowniki owszem liscie stracily, czesciowo, ale puszczaja nowe.
Milego dzionka, ja po oprysku lisci rodkow, cala polamana, chodze jak na szczudlach, tak teraz po ich wyrosnieciu musialam akrobacje odstawiac
Kasya 06:26, 15 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

U mnie jak ogród nie był zarośniety to tez wiele rzeczy mi marzło np wszystkie azalie japońskie , jedna Alxandrina i nawet Elite mi podmarzła ze musiałam przesadzic pod buki . Teraz są osłonięte to nmiej roslin ubywa ale w tym roku straty znów sa spowodowane i gorącym latem i zimnymi dniami zima i przede wszystkim brakiem wody.Czasem ręce opadaja.

A widzisz... Ja nie miałam pojęcia ze azalie japońskie takie wrażliwe
Miałam 2 od zeszłego roku i teraz nie dają znaku życia
A do tego 6 róż, czekam jeszcze ale póki co nic się nie dzieje z nimi
Ewa777 18:24, 15 kwi 2016

Bogdziu, życzę deszczu U mnie ma padać cały tydzień
Bogdzia 19:46, 15 kwi 2016

Milka napisał(a)
Co stracilas, bo to mi jakos umknęło?
U nas tyle deszczow, ze kosic nie ma jak, ale plus taki, ze po suszy ubieglorocznej wszystko odzylo. U ciebie taka ochrona ze strony lasu, a mimo to trudniej...chyba przez brak opadow, no bo ja nic nie okrywam, nawet roze na pniu i nic mi nie wypadlo po sezonie. Mielismy mróz, ale jednak i snieg i pod koniec roku duzo deszczow.
Glogowniki owszem liscie stracily, czesciowo, ale puszczaja nowe.
Milego dzionka, ja po oprysku lisci rodkow, cala polamana, chodze jak na szczudlach, tak teraz po ich wyrosnieciu musialam akrobacje odstawiac

Irenko nawet nie ma co porównywac temperatur i opadów w naszych miejscowościach. W tym roku mam sporo strat ale juz mi się nie chce o tym pisac.Ja codziennie podlewam trawę a dzis równiez i rh bo podsypałam nawozem jak zapowiadali deszcze a deszczu nie widac , muszę podlewac.
Bogdzia 19:51, 15 kwi 2016

Kasya napisał(a)

A widzisz... Ja nie miałam pojęcia ze azalie japońskie takie wrażliwe
Miałam 2 od zeszłego roku i teraz nie dają znaku życia
A do tego 6 róż, czekam jeszcze ale póki co nic się nie dzieje z nimi

U mnie dwie róże ale chyba jeszcze jedna wypadnie ale równiez dwa swierki i nawet duża jodla , najgorsze ze bardzo kiepsko wyglądaja również dwa moje ukochane malutkie rh chyba tez je strace.Zawilce japońskie , piwonia krzewiasta,cyprysik groszkowy, nie wiem czy to juz koniec.Większosc nie przez mróz tylko przez suszę.
Bogdzia 19:53, 15 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Bogdziu, życzę deszczu U mnie ma padać cały tydzień

U mnie dzis zapowiadają w początkowych godzinach nocy ale jak na razie sie nie zapowiada .W niedzielę przelotne deszcze a taka zapowiedz oznacza ze ja ich nie zobacze bo do mnie tylko wtedy deszcz dochodzi jak pada w całej Polsce.