Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Ivvvona 23:09, 13 kwi 2016

Cieszą pierwsze kwiaty azalii, śliczny mają kolor. Kupiłam dzisiaj Francescę, trochę mikra, pąków nie ma, ale liczę że po odpowiednim potraktowaniu coś z niej wyrośnie. Okazało sie że rh który u mnie rósł to nie Francesca tylko Cardinal - znalazła się metka
an_tre 23:15, 13 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Nawet nie wiesz jak bym chciala ten Twój deszcz zabrac bo muszę trawe codziennie podlewac a rh sucho maja bo nie mam kiedy podlac. Niby jutro po południu ma byc deszcz ale czy będzie??????????????????
Bogdziu my też zaczęliśmy już podlewać, jest pierońsko sucho, chociaż dziś popadało troszkę wieczorkiem ale to tylko tak żeby tylko zmieniło się powietrze...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Basilikum 06:44, 14 kwi 2016

w zyciu nie pomyslalam, ze istnieje koperkowa piwonia sliczna jest
widze, ze zaczyna sie ogrodowy spektakl u Ciebie nawet zaby juz w blokach startowych
Bogdzia 07:54, 14 kwi 2016

monteverde napisał(a)
piękna ta azalia a ile skrzeku nie będziesz miała ślimaków bo żaby pozjadają pozdrówka

Żaby przede wszystkim komary pozjadają i rózne muchy, ale one potem po lesie głownie sie rozchodzą.
Bogdzia 07:59, 14 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
w zyciu nie pomyslalam, ze istnieje koperkowa piwonia sliczna jest
widze, ze zaczyna sie ogrodowy spektakl u Ciebie nawet zaby juz w blokach startowych

Piwonie koperkowe świetnie wygladają, bardzo je lubię, mam czerwone i różową , trzy dzieki rzeszowskim dziewczynom.A żaby ładne nie są ale są potrzebne . Ten filmik pewnie przerazi kilka osób

https://www.youtube.com/watch?v=dXM_fwr4dOM
Bogdzia 08:01, 14 kwi 2016

an_tre napisał(a)
Bogdziu my też zaczęliśmy już podlewać, jest pierońsko sucho, chociaż dziś popadało troszkę wieczorkiem ale to tylko tak żeby tylko zmieniło się powietrze...

Zapowiadali na wczoraj u Was deszcz i byłam bardzo ciekawa ile go bedzie bo jak jest u Ciebie to jest nadzieja ze i do mnie dojdzie ale jak u Ciebie było mało to nie mam na co liczyc i trzeba brac sie za podlewanie.
Bogdzia 08:02, 14 kwi 2016

Ivvvona napisał(a)
Cieszą pierwsze kwiaty azalii, śliczny mają kolor. Kupiłam dzisiaj Francescę, trochę mikra, pąków nie ma, ale liczę że po odpowiednim potraktowaniu coś z niej wyrośnie. Okazało sie że rh który u mnie rósł to nie Francesca tylko Cardinal - znalazła się metka

Oby tym razem była Franceska bo to piękny rh, choc ma tendencje do zażółcania lisci ale kwiaty ma cudne.
Bogdzia 08:03, 14 kwi 2016

GorAna napisał(a)
Bogdziu, piękna kwitnąca azalia
U mnie nadal susza....dookoła dzisiaj padało a u mnie ani jedna kropelka
Pozdrawiam

U Ciebie nic , u Ani troche , nie mam na co liczyc.Sahara sie u nas robi i tak podobno jestesmy jednym z najmniej majacych wody kraju w Europie a bedzie jeszcze gorzej. Marne szanse dla moich rh.
Bogdzia 08:04, 14 kwi 2016

rozark napisał(a)
pozdrowienia zostawiam

Miłego dnia Reniu.
Bogdzia 08:06, 14 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
Jesienne róże u mnie też kiepskie. Dwie chyba całkiem padły a reszta niby zielona ale nic nie puszcza.

Nie wiedziałam że są różowe zawilce leśne.
Widzę że Rh zaczynają nie mogę się doczekać.

Te zawilce mają tylko zewnętrzne płatki różowe , jak rozkwitną to są białe .Na największe kwitnienie rh trzeba jeszcze z miesiąc poczekac.Pozdrówka.