Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:54, 22 kwi 2016

Dziewczyny kochne wybaczcie ale rewizyt nie złożę , mam jeszcze cos do zrobienia a jutro po szóstej juz z domu wyjazd na nastepna ogrodowiskową wycieczkę. Buziaki dla wszystkich i może jutro uda sie zrobic zdjecia jak nie bedę miała rąk zajetych zakupami.
jankosia 20:56, 22 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

No jak taka młodzież jak Anka mówi ze za długo czekac to ja wiadomo ze nie doczekam . Monia pochwal sie swoimi zakupami tutaj bo Twoje super ciekawe , niech dziewczyny poczytaja.

Anka za trzy/cztery lata zmieni zdanie i co wtedy?
Ale jakby był nieco większy to byś chciała?
Nie mogę pisać o moich zakupach, za bardzo mnie uszczęśliwiły Dużo z listy chciejstw dzisiaj odhaczyłam. Tylko dwa kloniki których nie mogę upolować a bardzo chcę spędzają mi sen z powiek Ale i na nie przyjdzie czas

Buziaczki Ale fajnie było dzisiaj
Bogdzia 20:57, 22 kwi 2016

anka_ napisał(a)
Spotkanie będzie w Pęchcinie. A tam mają, z taką już popękaną korą. Naprawdę warto, piękny jest całym rokiem- nie tylko kora.

Aniu nie musisz mnie przekonywac do jego urody , jest cudny faktycznie . W Pęchcinie bede w tym roku to zobacze jak to wyglada.
Kasiek 20:57, 22 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Dwa slowa tchnely nadzieje...Reszty nie czytam, wole te dwa slowa...

...,,ale chyba´´...
ana_art 20:57, 22 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

To klon strzepiastokory. Miałam go kupic i Ania też ale Ania sie zreflektowała że on rosnie wolno i trzeba ze 20 lat czekac żeby miał jakis rozmiar więc ja pomyślałam ze jesli 20 letniej dziewczynie za długo czekac to ja juz na pewno nie mam po co kupowac i nie kupiłam, a taki cudny jest.
oj tak piękny jest, szczególnie w takiej formie wielopiennej, dumałam nad nim ale na wielopienne nie mam miejsca a pojedynczy już nie robi takiego wrażenia...
Bogdzia 20:58, 22 kwi 2016

jankosia napisał(a)

Anka za trzy/cztery lata zmieni zdanie i co wtedy?
Ale jakby był nieco większy to byś chciała?
Nie mogę pisać o moich zakupach, za bardzo mnie uszczęśliwiły Dużo z listy chciejstw dzisiaj odhaczyłam. Tylko dwa kloniki których nie mogę upolować a bardzo chcę spędzają mi sen z powiek Ale i na nie przyjdzie czas

Buziaczki Ale fajnie było dzisiaj

No nie napisz , pochwal sie takie ciekawe rosliny kupiłas. Co do strzępiastokorego to nie mam gdzie posadzic ale chyba bym jakąs borówkę wyrzuciła i by miejsce było.
Bogdzia 21:00, 22 kwi 2016

ana_art napisał(a)
oj tak piękny jest, szczególnie w takiej formie wielopiennej, dumałam nad nim ale na wielopienne nie mam miejsca a pojedynczy już nie robi takiego wrażenia...

Nie pomyślałam o tym ale masz racje , taki wielopienny trzeba kupowac. Ana w Twoim ogrodzie cudnie by wygladał.
Bogdzia 21:02, 22 kwi 2016

Kasiek napisał(a)

Kasko jak juz do mnie piszesz to powiem Ci ze u mnie takie warunki ze Rubens jeden mi w tą zinę wymarzł , dobrze ze drugi jest . Ten co zmarzł wypuszcza listka ale spod ziemi dosłownie.
ana_art 21:03, 22 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Moze i za mało bo ostatnio nie na zdjeciach sie skupiam ale na filmikach ale to bardziej pracochłonne bo trzeba wycinac niektóre fragmenty , inne sklejac i wogóle sie nie wyrabiam a i w ogrodzie i w domu mam zaległosci ze niedługo z buszu nie bedzie mnie widac bo przez okna juz nie widac ale dzis jedna koleżanka mi powiedziała ze ważne zeby do maja umyc tylko firmowe okno bo przez inne i tak nikt nie patrzy tylko przez te duze , to moze do spotkania u mnie to jedno umyje.

wystarczy mieć jedno ale jakie okno
Bogdzia 21:04, 22 kwi 2016

Uciekam i liczę ze Monia wpisze co kupiła a u niej jest artukuł o nim o tu.

https://ogrodowapasja.wordpress.com/2015/11/20/klon-strzepiastokory-acer-griseum/