Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Luki 22:46, 29 kwi 2016

Bogdziu ja cały czas na manualnych ustawieniach jadę i jak na początku było to uciążliwe to teraz migusiem raz dwa i ustawione to co chcę, a jak lubisz wyzwania to dla Ciebie nic strasznego, a taki aparat jak Twój kusił mnie bo jednak gabaryt troszkę mniejszy niż typowa lustrzanka
Oczywiście o profesjonalnym podejściu u mnie nie ma mowy, ale jak oglądam zdjęcia jankosi to się rozpływam, dobre szkła plus to coś w oku i efekty cudne
Bogdzia 22:58, 29 kwi 2016

Luki napisał(a)
Bogdziu ja cały czas na manualnych ustawieniach jadę i jak na początku było to uciążliwe to teraz migusiem raz dwa i ustawione to co chcę, a jak lubisz wyzwania to dla Ciebie nic strasznego, a taki aparat jak Twój kusił mnie bo jednak gabaryt troszkę mniejszy niż typowa lustrzanka
Oczywiście o profesjonalnym podejściu u mnie nie ma mowy, ale jak oglądam zdjęcia jankosi to się rozpływam, dobre szkła plus to coś w oku i efekty cudne

Ja na auto nigdy nie robię , najlepiej lubie sama wyznaczac czas a przysłona sie automatycznie dobiera to jest na S robione . Jest to dla mnie wygodne jak fotografuje ptaki bo muszę miec krótki czas żeby nie były poruszone. Korzystam tez z seryjnych zdjec i tu bez porównania wole stary aparat bo robił mi 4-5 zdjec na sek a ten az 11 , trzaska bez przerwy , wiele jest identycznych , dla mnie to za duzo ale innych teraz nie robia , jak seryjne to od razu duzo. Kiedys tez kupiłam Sony to robił 10 w 1 sek a potem ze 2 sek je zapisywał a ptaki uciekały w tym czasie, ten na szczęscie od razu zapisuje i nie ma przerwy w fotografowaniu.Gabaryty chciałam małe , nie chce mi sie nosic wielkich aparatów.Na profesjonalne i ja sie nie piszę to trzeba miec wykształcenie żeby cudne zdjecia robic , znac sie super na obróbce. Nawet chętnie bym sie nauczyła tego ale nie ma gdzie. Prawde mówiac to wystrcza mi ten poziom jaki mam choc ciekawa jestem pracy w Photoshopie ale takiej zaawansowanej no jak Janksia lub inni którzy przyrode fotografuja.
Rench 15:59, 30 kwi 2016

Ale u ciebie sie dzieje...
Program,spotkania,nowy aparat i patelnia...
Program zakodowany.
O aparacie chętnie poczytam,bo sama się noszę z zakupem nowego,a nie znam się,więc będe śledziła co tam komentujecie.
Prawdopodobnie Ania się wybiera na spotkanie,więc podam jej przesyłkę dla ciebie i Nikity
A męża chwalić tylko
Mój od pewnego czasu,jak coś przypalę to od razu komentuje,pewno ogrodowisko najważniejsze,nieważne że chałupę spalisz
Bogdzia 20:18, 30 kwi 2016

Rench napisał(a)
Ale u ciebie sie dzieje...
Program,spotkania,nowy aparat i patelnia...
Program zakodowany.
O aparacie chętnie poczytam,bo sama się noszę z zakupem nowego,a nie znam się,więc będe śledziła co tam komentujecie.
Prawdopodobnie Ania się wybiera na spotkanie,więc podam jej przesyłkę dla ciebie i Nikity
A męża chwalić tylko
Mój od pewnego czasu,jak coś przypalę to od razu komentuje,pewno ogrodowisko najważniejsze,nieważne że chałupę spalisz

Reniu no troche sie dzieje.Dzis też duzo się działo , zaraz sprawozdanie bedzie .Ania owszem wybiera sie na spotkanie ale głowe wytężam czy prosiłam Cię o jakis zakup i nie moge nic sobie przypomniec. A może wybierzesz sie z Ania , niestety nie pytałam jej o zdanie na ten temat więc jeśli wyrazisz chec przyjazdu to spytam.Zapraszam serdecznie.No i mąz będzie zachwycony Twoim wpisem bo czuje sie całkiem niewinny.
Bogdzia 20:27, 30 kwi 2016

No to teraz fotograficzne sprawozdanie z dzisiejsego dnia. Było jak zwykle super . Kasi ogród i dom takie klimatyczne , wypieszczone , cudne. Jedzenia tak dużo że nie opowiem o wszystkim ale wszystko super pyszne a Gospodyni wykazała sie wielkim kunsztem kucharskim, wszystko było niezwykle pyszne.Kasia miala dzis imieniny wiec nie dziwcie sie dekoracjom jakie z tej okazji zamontowalismy i podziwiajcie cudny tort od Jankosi. To teraz zdjecia, a ze musiałam wypróbowac aparat troche ich bedzie.

Bogdzia 20:33, 30 kwi 2016

Tu chciałam Wam przedstawic naszą nowa koleżankę Agatę, moją najbliższa sasiadke ,dzieli nas tylko 3km. Zrobiłam jej specjalne zdjecie do tej prezentacji ale było robione w mieszkaniu , myślę ze to jest lepsze wiec tu Ją przedstawiam, w samym centum jest własnie Agata.

Bogdzia 20:37, 30 kwi 2016

Rench 20:37, 30 kwi 2016

Bogdzia - mam Ci wysłać hostę pachnącą za nasiona wieczornika
Sprawozdanie poczytam,bo wszystkie spotkania są fantastyczne
Że nie wspomnę o twoim edenie,który gromadzi mnóstwo zakręconych osób
Dzięki za zaproszenie,ale ja niestety muszę oszczędzać urlop,bo już go dosyć wyraźnie uszczupliłam,a dopiero mamy maj.
A twojego eMa miałam okazję poznać,więc wcale się nie dziwię,że jest tak wyrozumiały dla naszego roztargnienia ogrodowo-komputerowego

Bogdzia 20:43, 30 kwi 2016

Wolno wklejam zdjecia bo biegam do piekarnika, piekę ciasto dla jutrzejszych gosci . Efekt może byc taki jak z patelnią:Tym razem M pilnuje.
Kasya 20:47, 30 kwi 2016

widac ze sie fajnie bawiłyscie