Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

AgataP 09:34, 11 maj 2016

Bożenko jedź z Kasią, Ona nie była teraz z nami to pewnie ma ochotę się trochę poszwędać Jeśli Agata i Ewa mogą i chcą to niech jadą z Wami.
Kolejną wyprawę zaplanujemy później, może początkiem lata? Wtedy kto będzie chciał to się przyłączy do nas No i oczywiście jesienią na klony
czekam na Twój sygnał azaliowy, przyjadę w następnym tygodniu lub kolejnym, bo weekendy zaplanowane buziaki
ogrodomaniaczka 09:38, 11 maj 2016

Udzieliłaś mi naprawdę dokładnej instrukcji co do sadzenia i tak zrobię . Mam tylko jeszcze jedno pytanie , co to znaczy na tym samym poziomie co w doniczce? Ja jestem laikiem ogrodowym a rododendrony widzę są dosyć wymagającymi roślinami więc nie chcę popełnić kolejnego błędu
Sonka 18:31, 11 maj 2016

Ja Ci odpowiem, nie głębiej niż rosły w doniczce, możesz nawet nieco wyżej posadzic, biorąc pod uwagę rodzaj gleby jaki masz u siebie.Mowiąc prościej lekki kopczyk w miejscu korzeni zrobić.
Bogdzia 20:28, 11 maj 2016

Margarete napisał(a)

No to super wiadomości
Czekam na fotki koperkowej i laurki

Najpierw Laurka na razie w pąku . Widac ze mróz źle ja potraktował bo i pąk i listki przypalone.

No i moje trzy rodzaje piwonii koperkowych

Bogdzia 20:29, 11 maj 2016

Ivvvona napisał(a)
Bogdziu, oglądaliśmy z M. Twój występ w Mai i wspominaliśmy spotkanie u Ciebie. Miło było Cię znów zobaczyć i posłuchać.

Miło że mnie wspominacie , dzieki serdeczne i buziaki dla Was.
Bogdzia 20:29, 11 maj 2016

monteverde napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam

Aniu macham , widzisz???????
Bogdzia 20:31, 11 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Macham... chociaz u Ciebie na bieżąco ..w miarę ..

Ja u Ciebie tez na bieżąco. Dzis Ci pokażę Twojego Petera, zaczyna kwitnąc.

Bogdzia 20:33, 11 maj 2016

Sonka napisał(a)
Ja też obejrzałam w necie i też mi się podobało- krótko i treściwie na temat. Bogdziu co to za olbrzym, który w sympatycznym podskoku posypywałaś, ogromny i piękny.

Nazywa sie Alfred ale tam tak na prawde sa dwa , drugi całkiem inny ale Alfred tak sie rozpycha ze tamten nie ma wielkich szans.
Bogdzia 20:34, 11 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Bogdziu, obejrzałam filmiki z Twojego ogrodu i najbardziej utkwiły mi odgłosy ptaków na drugim. Niesamowity efekt, jakbym była w lesie

To oryginalne odgłosy mojego lasu liczącego kilka duzych buków i jednego graba.Filmik w nim nagrany.
Bogdzia 20:38, 11 maj 2016

AgataP napisał(a)
Bożenko jedź z Kasią, Ona nie była teraz z nami to pewnie ma ochotę się trochę poszwędać Jeśli Agata i Ewa mogą i chcą to niech jadą z Wami.
Kolejną wyprawę zaplanujemy później, może początkiem lata? Wtedy kto będzie chciał to się przyłączy do nas No i oczywiście jesienią na klony
czekam na Twój sygnał azaliowy, przyjadę w następnym tygodniu lub kolejnym, bo weekendy zaplanowane buziaki

Agata oczywiscie zawiadomię ale powiem Ci że mój ogród pod względem pontyjskich to całkiem wysiada przy Kromlau do którego jedziesz . Tam są całe pola pontyjskich i zapach dopiero tam poczujesz. Juz z Kasia sie umówiłam że nie pojedzie z nami teraz a wybierzemy sie same kiedys.Teraz tylkko dzień ustalic , Stokrotka tez chciała jechac.Piszcie dziewczyny kiedy jedziemy , tym razem od rana wycieczka.