Za pozwoleniem Bigdzi i dopiero następnego dnia wklejam zdjęcia cisów co to mam do odsprzedania. Kupowane w ogrodach Zofii w sobotę pi 14 zl. Miał być żywopłot, ale jako że "roślina kradnie dusze" to nie będzie żywopłotu. Ostatecznie 12 sztuk poszło na koniec działki bo "tak daleko jak będzie to nie powinien zaszkodzić" . Tak czy inaczej zostało mi bez sensu 9 sztuk. Bogdzia wspominała że chciałaby z 5 ale jeszcze czekam aż zobaczy zdjęcia. Info głównie dla łódzkich dziewczyn a i dowieźć mogę. Jesteście wszyscy kochani, ale przy kurierze to się naprawdę nie opyla te parę sztuk. Uff, w miarę zwięźle to zrobiłam

Te cisy polewo i po prawo to te same, tylko wystawiłam parę sztuk obok żeby rozmiar było widać
Bogdzia, nie dzwoniłam później bo okazało się że na miejscu otrzymałam fachową poradę. Sercem zawładnęły rh 'progres' i te wzięłam. I jedną sztukę catawbiense white' bo eskimo nie mieli

A dla siebie to chyba jeszcze jutro kupię ... Nie zapisałam odmiany- kwitnie teraz , liści nie widać, niezbyt duży kwiat w kolorze kremu- p i ę k n y

I percy wisseman jeszcze sobie dokupię

Piękne są - najpiękniejsze. Pan mi marudził że one jako krzaki (z kształtu) nie zachwycają, ale ja widziałam u ciebie to wiem swoje

Za to jako pięknego pokazywał mi rh, który ma inne młode przyrosty. Dla mnie wyglądał jakby miał mączniaka na młodych pędach, a pan utrzymywał że to właśnie w nim najpiękniejsze. Ty wiesz o jaką odmianę może chodzić?
Buziaki