Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:40, 03 cze 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne ptasiory Jak zwykle u Ciebie życie kwitnie Łukasz obłędne foty wrzucił Buziaki

Gosia dzięki za pochwały.
Bogdzia 21:43, 03 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Bociany i dzięcioły - zawsze mnie zastanawia, że one mają takie brudne te białe upierzenie.

No bo gdzie one mogą sie dobrze wykąpac? W kałuży do czysta sie nie umyją a poza tym ptaki lubią kąpiele w piasku bo oczyszczają je z pasożytów więc wygladaja jak wyglądaja. Pewnie ze ładniejsze byłyby bielutkie.
Bogdzia 21:46, 03 cze 2016

BeataB napisał(a)
Pozwól, że dołączę do wiernych fanów Twojego pięknego ogrodu. Podziwiam od dawna incognito, a od kilku dni oficjalnie jako członek Ogrodowiska. Rododendrony i azalie są najpiękniejsze i warto czekać na coroczny spektakl barw. Zaczynam dopiero ich uprawę i mam już na starcie kłopot w postaci opuchlaków, z którymi dzielnie walczę. Zdjęcia Twojego ogrodu zachęcają mnie do dalszej pracy. Pozdrawiam serdecznie

Miło Cię powitac. Opuchlaki doprowadzaja niektórych do pasji, ja sie nimi specjalnie nie przejnuję ale jak masz duzo to opryski roslin i ziemi bedą potrzebe albo nicienie ale niciceni nie stosowalam wiec nie wiem jaka jest ich skutecznosc.
Gosiek33 21:49, 03 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Tylko czekałam az mnie ktos pouczy żeby nie karmic ptaków. No cóz , nic nie napiszę , nie lubie przesady, trzeba by zwrócic uwagę Anglikom bo karmią przez cały rok i Amerykanom bo koliberkom syrop daja i fotografom przyrody bo tez stosuja takie sztuczki jak ja by zrobic zdjecia.....lista moze byc bardzo długa, a ja specjalnie dla Ciebie zrobiłam dzis takie zdjecie, w koszyczku oczywiscie jest ziarno bez tego żaden ptak by tam nie wszedł.

sikorka w koszyczku rewelacyjna
Zresztą wszelkie ptasie zdjęcia które wstawiasz są znakomite

Bogdzia nie śmiałabym Cię pouczać, przepraszam jeśli tak to odebrałaś. Rzeczywiście to dobry sposób nęcenia ptaków do fotografii.
Sama walczę ze srokami, które objadają wszelki drobiazg ptasi

Urszulla 21:50, 03 cze 2016

Wpadam zapytać czy u Ciebie wreszcie pada?
jolanka 21:57, 03 cze 2016

Zdjęcia ptaszorów cudne Ale pozowały. Normalne celebryty i celebrytki
Bogdzia 22:26, 03 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)

sikorka w koszyczku rewelacyjna
Zresztą wszelkie ptasie zdjęcia które wstawiasz są znakomite

Bogdzia nie śmiałabym Cię pouczać, przepraszam jeśli tak to odebrałaś. Rzeczywiście to dobry sposób nęcenia ptaków do fotografii.
Sama walczę ze srokami, które objadają wszelki drobiazg ptasi

Karmniki sa wieszane do przywabienia ptaków do zdjec potem je zabieram bo koty dzikie u mnie polują i miałyby uczte.Sroki niestety niszcza wiele drobnych gatunków.A u mnie dzis odkrylismy pierwsze gniazdo w rododendronie. Podejrzewam ze jest jeszcze jedno ale nie chce ptaków płoszyc a tu juz puste. Jest to o tyle rewelacja ze rh nie sa naszym rodzimym gatunkiem a jednak ptaki chcą byc w moim ogrodzie i zaczeły wykorzystywac krzaki których jest najwiecej To gniazdo prawdopodobnie drozda bo go stale widywałam w okolicy.

Bogdzia 22:28, 03 cze 2016

Urszulla napisał(a)
Wpadam zapytać czy u Ciebie wreszcie pada?

Ula spadło dosc dużo deszczu mimo ze długo nie padało ale przez trzy dni spadło po ok 33l na metr kwadratowy to jak tu mieszkamy tak dużego deszczu jeszcze nie było. Dzis juz nie padało .
Bogdzia 22:29, 03 cze 2016

jolanka napisał(a)
Zdjęcia ptaszorów cudne Ale pozowały. Normalne celebryty i celebrytki

Za darmo nie chcą pozowac trzeba je przekupic
Gosiek33 22:31, 03 cze 2016

Piękne gniazdko, gdy przed laty przycinałam liguster znalazłam dwa maleńkie gniazdka misternie utkane przez ptaki. Zachowałam je i zaniosłam w tym roku w śnieguliczki, choć z pewnością nie będzie wykorzystane. To przecież cały rytuał taka budowa

Czyli też masz przeprawy z drapieżnikami