Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:36, 11 cze 2016

Robertop napisał(a)
Bożenko, masz wiadomość.

Odpisałam.
Gosiek33 21:37, 11 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

to prawda ze róznie okreslaja wysokosc, przez to okreslanie my prawie cały ogród przesadzalismy a i tak nie jest dobrze.

Czyli nie ja jedna mam ten problem, trochę mi ulżyło
Bogdzia 21:38, 11 cze 2016

Urszulla napisał(a)
Ja też mam niebieską ostróżkę, ale chyba ją już jakiś ślimak naruszył czy one się same rozsiewają, czy raczej nie ma na co liczyć

Piwonie nowe masz- właśnie szkoda że tak krótko kwitną, róża też fantastyczna

Ula rozsiewaja sie , włsnie dlatego ja dostałam bo znajomej mocno sie rozsiały ale to chyba duzo lat trwało z tego co wiem.Ula poniewaz spotkamy sie u Kasi popatrz czy Ci cos nie przywieźc z mojego ogrodu.
Bogdzia 21:41, 11 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przepiękna ta róża Tradescant. Aż czuć aksamitność jej płatków. W duecie z peonią piękno się potęguje. U obydwu

Bogdziu, czy nie sprawiłoby Ci kłopotu zrobienie krótkiej ściągawki o nawożeniu rododendronów i azalii po kwitnieniu (do jesieni). Byłabym niezmiernie wdzięczna.

Od kwitnienia czy od początku roku? Jesli od kwitnienia to wiele pisania nie ma bo wyłamujesz kwiaty , stare krzaki można podsypac poraz drugi nawozem (pierwszy raz w kwietniu mniej więcej)i pilnowac by zawsze miały wilgotna ziemie. Przed zimą obficiej podlac ale bez przesady bo woda stac w korzeniach nie moze. I tyle.
Bogdzia 21:44, 11 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)

Czyli nie ja jedna mam ten problem, trochę mi ulżyło

Myśle ze kazdy kto ma dłużej ogród ma takie doswiadczenia np u Szefowej róże do dachu siegają, nigdzie o tym nie pisza.Prawde mówiąc i ja takie miałam choc u mnie dach nizej to je wywaliłam bo nie było jak do dachu przymocowac a teraz obrazone koleżanki nie chcą mi ładnie rosnąc.
Bogdzia 21:46, 11 cze 2016

No to lecę zobaczyc jak dzis na spotkaniu było , bardzo mi sie u Szmitów podoba , szkoda ze nie mogłam pojechac.
Gosiek33 21:54, 11 cze 2016

Bogdziu dziś w ogrodniczym widziałam różę różową, pachnącą - monstrualny krzew ok 3 m wysokości. Pan powiedział, że to róża jeszcze jego babci i ma ponad 60 lat. Żeby tak odszczepkę zdobyć
Bogdzia 22:10, 11 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)
Bogdziu dziś w ogrodniczym widziałam różę różową, pachnącą - monstrualny krzew ok 3 m wysokości. Pan powiedział, że to róża jeszcze jego babci i ma ponad 60 lat. Żeby tak odszczepkę zdobyć

No taka róza robi wrazenie. Na pewno mozna ją rozmnożyc , trzeba było spytac czy tego nie zrobili.
Bogdzia 22:15, 11 cze 2016

To jeszcze zdjecia i na dzis koniec.

Ewa777 22:51, 11 cze 2016

Bogdziu, mogę Ci się przypomnieć? Dodałam zdjęcia z kwitnienia rododendronu. To Percy Wiseman.