Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anka_ 21:38, 08 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Aniu ja czekam na obiecany przyjazd i rh tez czekaja. Pamietasz o nas????????????????? Sosna ma bardzo szerokie gałęzie chyba do 3m ale dolne podsychaja i trzeba je obcinac wiec po kilku latach korona jest juz wysoko i na dole mozna cos posadzic jesli korzenie pozwolą, u mnie rosna pod nia rododendrony.
Ach, Bożenko.... cały czas pamietam. Ale ja dalej nie zmotoryzowana, ale mam nadzieję że niedługo. Te 3m to średnica czy w jedną stronę?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
oliwka 21:45, 08 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

W tej chwili mam trzy rodzaje tylko bo częsc jednak zimy nie przeżyła. Pachna i podobnie i różnie, głównie steżenie tego zapachu jest rózne.

Witam się Bożenko pod dłuższej przerwie pysznogłówki piękne, zapisuję je sobie na mojej liście
Bogdzia 21:49, 08 lip 2016

anka_ napisał(a)
Ach, Bożenko.... cały czas pamietam. Ale ja dalej nie zmotoryzowana, ale mam nadzieję że niedługo. Te 3m to średnica czy w jedną stronę?

W jedna , gałęzie na dole, im wyżej tym krótsze.
No to jeszcze na Ciebie poczekamy troche ale myśl o nas.
Bogdzia 21:50, 08 lip 2016

oliwka napisał(a)

Witam się Bożenko pod dłuższej przerwie pysznogłówki piękne, zapisuję je sobie na mojej liście

I słusznie , ale zeby robiły wrazenie powinny rosnac w dosc duzej gromadzie.
Bogdzia 21:57, 08 lip 2016

boguslawa_madejska napisał(a)

Bożenko u mnie też motyli nie ma i doszłam do takiego samego wniosku co ty ,wywaliłam budleje i nie ma motyli ale zaczęła kwitnąć liatra i dziś widziałam białe motyle,może te kolorowe też się pojawią.

Bogusiu ja nie do takiego wniosku doszłam bo u mnie zawsze najwiecej motyli było nie na budlejach ale na jeżówkach a szczególnie na rudbekiach. W tym roku jest ich troche ale nie ma wogóle pawich oczek i rusałek choc wspomnianie rosliny juz kwitna. Wogóle ten rok jakis dziwny , nawet tak wytrzymałe rośliny jak liliowce byle jak kwitna to czego sie spodziewac po innych. Zobacz ile motyli było w innych latach , to tylko przykłady.
Na budlejach owszem były

ale były nawet na bzie

Bogdzia 21:59, 08 lip 2016

A na rudbekiach i jezówkach

jolanka 22:04, 08 lip 2016

Oj, jakie piękne, ale miałas widok Cudny, uwielbiam je
jolanka 22:11, 08 lip 2016

Oj, jakie piękne, ale miałas widok Cudny, uwielbiam je
Bogdzia 22:18, 08 lip 2016

anka_ 22:20, 08 lip 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Bożenko u mnie też motyli nie ma ....
Widocznie wszystkie poleciały do mnie, bo jest cała masa, różnych. Dzisiaj pierwszy raz widziałam pazia królowej, na fenkule. Generalnie najwięcej motyli u mnie w warzywniku.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies