Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:20, 08 lip 2016

A w tym roku bardzo mało gatunków.
Bogdzia 22:22, 08 lip 2016

anka_ napisał(a)
Widocznie wszystkie poleciały do mnie, bo jest cała masa, różnych. Dzisiaj pierwszy raz widziałam pazia królowej, na fenkule. Generalnie najwięcej motyli u mnie w warzywniku.

No to dobrze że wogóle gdzies sa bo juz sie bałam. Bardzo lubia składac jaja na natce marchwii wiec uważaj zeby ich nie zniszczyc , równiez jak beda gasienicami
Bogdzia 22:24, 08 lip 2016

jolanka napisał(a)
Oj, jakie piękne, ale miałas widok Cudny, uwielbiam je

Jolu widoki miałam co rok a w tym lichutko bardzo. U mnie zawsze było tyle motyli ze starczyło stanąc przy kwiatku i cały dzień można było zdjecia robic a teraz to po całym ogrodzie by trzeba szukac.
Kasya 22:27, 08 lip 2016

cudownosci
u mnie lataja takie pospolite...wyjatkiem jest furczak

ale za to mam normalnie roj trzmieli...na przetacznikach i lawendzie...takie pasibrzuchy ze jedza i jedza i zostaja na noc...a od rana juz sniadanie ...itd
anka_ 22:28, 08 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
No to dobrze że wogóle gdzies sa bo juz sie bałam. Bardzo lubia składac jaja na natce marchwii wiec uważaj zeby ich nie zniszczyc , równiez jak beda gasienicami
Ja dopiero pierwszy raz widziałam. Będę pilnie obserwować, choć nie wiem czy ptaki dadzą szansę gąsieniczką. Z kapustnych pozbierały wszystkie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 22:28, 08 lip 2016

Dla łódzkich dziewczym zdjecia Hanny , Czy wasze tez tak kwitna?

Bogdzia 22:30, 08 lip 2016

anka_ napisał(a)
Ja dopiero pierwszy raz widziałam. Będę pilnie obserwować, choć nie wiem czy ptaki dadzą szansę gąsieniczką. Z kapustnych pozbierały wszystkie.

Ze z kapusty to moze dobrze bo bielinków na razie nie brakuje ale mam nadzieje ze te z fenkuła i marchwi sie uchowaja w zakamarkach tych drobnych listków.
Bogdzia 22:32, 08 lip 2016

Kasya napisał(a)
cudownosci
u mnie lataja takie pospolite...wyjatkiem jest furczak

ale za to mam normalnie roj trzmieli...na przetacznikach i lawendzie...takie pasibrzuchy ze jedza i jedza i zostaja na noc...a od rana juz sniadanie ...itd

Trzmiele tez fajne ale u mnie i ich mniej niz zwykle. Furczaki na ogół na floksach miewam ale w tym roku jakos nie patrzyłam nawet bo floksy nierówno kwitną , duzo jeszcze w pąkach.
Kasya 22:34, 08 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Trzmiele tez fajne ale u mnie i ich mniej niz zwykle. Furczaki na ogół na floksach miewam ale w tym roku jakos nie patrzyłam nawet bo floksy nierówno kwitną , duzo jeszcze w pąkach.

a dwa z floksow od ciebie okazaly sie byc przetacznikami ale jeszcze nie wiem jaki kolor, niebieski ? bardzo ladne tak poza tym
Bogdzia 22:36, 08 lip 2016

Kasya napisał(a)

a dwa z floksow od ciebie okazaly sie byc przetacznikami ale jeszcze nie wiem jaki kolor, niebieski ? bardzo ladne tak poza tym

To może Ci swojego przetacznikowca dałam bo Mariola mi kupiła a nigdzie go nie mam.