Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:28, 28 wrz 2016

Kindzia napisał(a)

Wiem Bogdziu, przecież Cię trochę znam...i lubię, nie tylko trochę

Ale masz różyska piękne!!! Moje kwitną, ale wszystkie zarazy świata teraz je toczą...i zastanawiam się czy jeszcze pryskać...chyba muszę wybrać czy na grzyba, czy na robale...bo na jedno i drugie to pewnie nie zdążę...

Moja ogrodniczka najbliższa , kszatałcona w USA miesza obydwa srodki i razem opryskuje.
Bogdzia 10:30, 28 wrz 2016

Milka napisał(a)
Róże w super zestawieniach kolorystycznych, mimo narzekania, jednak są i całkiem radę sobie dają, śliczne zdjęcia.
My po rannym obchodzie znowu mamy w planie poprawki, że też raz a dobrze nie udaje się zrobić, chyba jednak kiepska ze mnie ogrodniczka

Irenko co rok przesadzamy i po skończonej robocie mówimy ,,no w końcu jest dobrze " a w następnym roku znów to samo. Przestaniemy chyba jak sił nam zabraknie bo wczesniej pewnie nie ma na co liczyc.
Milka 10:32, 28 wrz 2016

Chyba masz rację. Mądrego to przyjemnie posłuchać
Bogdzia 10:32, 28 wrz 2016

Zakwitł kupiony w tym roku powojnik , jedynym kwiatkiem. Miłego dnia.
Bogdzia 10:33, 28 wrz 2016

Milka napisał(a)
Chyba masz rację. Mądrego to przyjemnie posłuchać

O to mnie zaszczyt spotkał
Milka 10:35, 28 wrz 2016

Śliczny powojnik, chyba ciepła jesień nas jednak jeszcze zaskoczy nie zaszczyt, stwierdzenie faktu, toż prawda, którą znam od początku
Bogdzia 19:26, 28 wrz 2016

Milka napisał(a)
Śliczny powojnik, chyba ciepła jesień nas jednak jeszcze zaskoczy nie zaszczyt, stwierdzenie faktu, toż prawda, którą znam od początku

Jeszcze musi byc nasza złota polska jesień.
Katkak 21:14, 28 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)

To dzisiejsze zdjecie , jeszcze się nie otworzyły bo jest na nich rosa.

Ale przepiękny widok , cudne takie marcinkowe łąny. Bogdziu cieszę się jak dziecko, bo po raz pierwszy widziałam dziś w swoim ogrodzie szczygła.
Ze smutnych wieści jest taka, że mój klon złapał chyba werticyliozę - pojawia się coraz więcej suchych gałązek. Buziolki ślę .
jankosia 21:28, 28 wrz 2016

A wiesz Bożenko co ja dzisiaj widziałam? Siedziałam i pieliłam a nade mną, na brzózce siedział młodziutki dzięciołek. Taki jeszcze widać że niedawno wyleciało bo łepetynka taka jeszcze bardziej puchowa i duża. I stuka sobie ten młodziak... w kijek bambusowy prostujący brzozę A jak się wkurzał! Naiwniaczek Chciałam zrobić fotkę ale jak sięgnęłam po telefon to odleciał

I łasicę mam. Albo kunę. Nie zdążyłam się przyjrzeć. Sympatyczne zwierzątko ale muszę się jej pozbyć. Tylko jak? Włazi pod budę, wygryza styropian i za cholerę nie mogę jej stamtąd przepędzić bo sobie gdzieś w ściankach budy dziurę już wyskubała i siedzi zadowolona. Ty też miałaś podobny problem jeśli dobrze pamiętam- przy dachu gdzieś? Jak się pozbyłaś? Musimy ją przepędzić bo one lubią narobić szkód w samochodach- mojemu małżonkowi kiedyś jedna taka kable w aucie poprzegryzała... Wrrr
Nikita 21:43, 28 wrz 2016

Bogdzia, co Ty mówisz...PRZYMROZEK ???!!!! Przecież tyle kolorowego piękna w twoim ogrodzie...szkoda by było żeby to wszystko pomarzło! Mam nadzieję, że to tylko taki zimowy falstart.