Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:55, 27 wrz 2016

Milka napisał(a)
O kurcze, już przymrozek....szybko.
Nasze rodki całkiem nieźle się mają, ale pomna twoich nauk, muszę eMowi przypomnieć aby je teraz nadal podlewał, choc ziemia dość wilgotna, gorzej z tymi pod murem, tam tej wody trzeba dużo.
Kory nie mają moje, te na głównej rodkowej sama ziemia, z tyłu domku letniego tez ziemia, tylko te pod murem, mają nasypane zmielone odpadki z sosen i świerków i innych kwaśnych odpadów. To może chyba być?

Irenko ja jestem przeciwna sciólkowaniu rh nawet jesli kora jest drzew iglastych bo sciółka zatrzymuje wode i utrudnia oddychanie korzeniom, ja bym ją zdjeła z korzeni.Cieszy mnie że rh tak ładnie Ci rosna.
Bogdzia 20:57, 27 wrz 2016

Milka napisał(a)

Powiem ci, że ona wytrzymała na bank, jeśli będzie korzonek, podlejesz, jak nic się przyjmie, tak robiłam i u siebie, u mnie tez sucho.
Ale pewnie lepiej po deszczu to robić.
No to wiem, motylki piękne, ale jak już wżerają do cna wszystko, to mniej, muszę powalczyć, bo łysieją róże.
Dzięki

Myśle że Clarę podziele dopiero wiosna bo będzie wiecej opadów to łatwiej sie ukorzeni.Na różach objadaja sie gasienice nie tych ładnych motyli wiec nie musisz się martwic jak je zniszczysz.
Bogdzia 21:00, 27 wrz 2016

Urszulla napisał(a)

Piękny fiolet marcinkówi jakaś niezawodna róża tam kwitnie
U nas rosa taka siwa była w zeszłym tygodniu
Ja znowu mam koszenie na tapecie w tym tygodniu oczywiście popołudniami tylko jak trawa przeschnie

Ula to nie jest rosa to szron.Zdjecie robione o 8,15 i jeszcze sie utrzymywał.U mnie koszenie było wczoraj, lubię ogród z wykoszonym dywanem
Bogdzia 21:03, 27 wrz 2016

Basilikum napisał(a)
brrr
ale mimo przymrozku widok wspanialy

Do dzis widok był taki

A dzis wycięłam wszystkie zółte i może jest bardziej elegancko ale moim zdaniem smutniej.

Bogdzia 21:07, 27 wrz 2016

yolka napisał(a)
Śliczne zdjęcie marcinkowe, u mnie narazie bez przymrozków i dobrze bo zmarzną mi pomidorki

Marcinki musze kupic jeszcze takie mocno fioletowe by mi pasowały .A dzis zauwazyłam jeden kwiatek groszku wiosennego , ale mnie ucieszył.

Bogdzia 21:09, 27 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Matko Bogdzia żartujesz z tym przymrozkiem, powiedz, że żartujesz
Normalnie mi zimno, a ja nie lubię zimy.

Aniu nie żartuję to juz prawdziwy przymrozek. Poniewaz notuję takie zjawiska to powiem że w 2013 i 2014 był jeszcze wczesniej. U mnie zima najwczesniej przychodzi i najpóźniej odchodzi, strasznie tego nie lubię.
Bogdzia 21:11, 27 wrz 2016

Kasya napisał(a)

ja juz drugi raz skrobalam szyby w samochodzie tej jesieni...martwie sie czy mandevilla mi nie zmarznie

Kasia to masz jeszcze gorzej. Takie kwiaty ciepłolubne to od 10 stopni powinny byc juz schowane.
AnnaCh 21:11, 27 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)
Aniu nie żartuję to juz prawdziwy przymrozek. Poniewaz notuję takie zjawiska to powiem że w 2013 i 2014 był jeszcze wczesniej. U mnie zima najwczesniej przychodzi i najpóźniej odchodzi, strasznie tego nie lubię.
Ale w 2015 był w październiku Normalnie Bogdzia nie zazdroszczę Ci tego miejsca jak masz tak długo zimę, choć jest urocze
Justyna 21:12, 27 wrz 2016

Bogdziu, ale cudnie! Uwielbiam te Twoje lany.
U nas, póki co, w nocy spada do +5.
Kalina japońskato piękny krzew.
Serdecznie

ren133 21:14, 27 wrz 2016

Bogdziu Podobno od jutra noce mają byc już cieplejsze Pozdrawiam cieplutko