Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

AGDULA 22:47, 15 sty 2017

Zasypało Cię śniegiem czy co? Ze fotek tak mało w ostatnich dniach? Upraszam się o nowe fotki
pestka56 23:21, 15 sty 2017

Bogdziu, po radę przyszłam.

W ostatnie mrozy bardzzo moim rhododendronom skręciło liście. Były ciemne i w trąbki dosłownie.
Póki nie było mrozów podlewałam solidnie.

Teraz liście się wyprostowały. Co zrobić? Podlać jeśli ziemia pod nimi nie zamarznięta na kamień?

Jak zdrowie? Wszystko w porządku?
Margarete 23:33, 15 sty 2017

Myślałam że już wróciłaś....
Ale rozumiem,oszczędzaj się i trzymaj!
Buziaki!

p.s. na pewno twój las też teraz wygląda bajkowo
Kasya 06:10, 16 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Bogdziu, po radę przyszłam.

W ostatnie mrozy bardzzo moim rhododendronom skręciło liście. Były ciemne i w trąbki dosłownie.
Póki nie było mrozów podlewałam solidnie.

Teraz liście się wyprostowały. Co zrobić? Podlać jeśli ziemia pod nimi nie zamarznięta na kamień?

Jak zdrowie? Wszystko w porządku?

Napisze co wiem w zastępstwie jak Bożenka będzie mogła to ewentualnie coś doda lub sprostuje

Zwijanie liści to normalna reakcja na mróz . Jeśli tak się dzieje tzn ze rh umie się bronic
Gorzej gdyby liście takie zostały przy dodatnich temp. Jedli się prostują to wszystko ok
Wydaje mi się ze przy tak śnieżnej zimie nie ma potrzeby podlewac, można jedynie cieniowac gdyby dłużej utrzymywał się mróz + ostre slonce
sylwia_slomc... 10:03, 16 sty 2017

Zaglądam i pozdrowienia wysyłam
pestka56 10:38, 16 sty 2017

Dziękuję Kasya. Aż tak jak m razem w poprzednie zimy się nie zwijały. stąd moje wątpliwości
Bogdzia 12:44, 16 sty 2017

ana_art napisał(a)
Bożenko do mnie nie zaglądaj bo nic nie ma!!! przybywam po przerwie i czytam, że po zabiegu jesteś, to dobrze chyba bo teraz będzie lepiej. Uwielbiam patrzeć na przyrodę Twoimi oczami, więc dbaj o nie koniecznie. W Nowym Roku, życzę zdrowia i wielu fascynujących spotkań z których przywieziesz mnóstwo fotek buziaki dla Was obojga

Ana miło że zajrzałas. Jeszcze trochę mnie nie będzie. Zaglądam wprawdzie na krótko na Ogrodowisko ale jak troszke poczytam to juz nie jestem w stanie nic napisac ale juz niedługo bede robic okulary i wtedy sie okaze czy jest lepiej czy może gorzej, pewnosci szczerze mówiac nie ma.Buziaki.
Bogdzia 12:46, 16 sty 2017

hanka_andrus napisał(a)
Oszczędzam Twoje oczy i nie pisze, co nie znaczy, że u Ciebie nie bywam. Las w zimie piękny, a i Wasz ogród niczym z obrazka. Zdrowia obojgu życzę, i spokojności wokół.

Haniu miło że zaglądasz. Ja u Ciebie tez byłam ale nic nie napisałam bo jak pisałam u Any jak troche poczytam to juz odpisac nie mogę bo ocz bolą ale juz niedługo. Buziaki.
Bogdzia 12:47, 16 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Piękna leśna zebra!
Gardenia w pierwszy weekend marca, mam nadzieje ze się spotkamy

Tez na to spotkanie liczę , nie wiem czy dziewczyny sie wybierają ale moze ktos pojedzie.
Milka 12:48, 16 sty 2017

Wybierasz sie na Grdenię???