Asiu czy Rozark pisała Ci o spotkaniu w lutym? Nie wiem jeszcze czy sie wybiorę ale jesli tak to razem bysmy pojechaly. Na razie pozdrówka.Śniegu faktycznie nam nie brakuje. Pozdrówka.
Kasiu sa takie dwa gatunki z wygladu bardzo podobne i nawet znawcy rozpoznaja je tylko po śpiewie to pierwiosnek i piecuszek. Na dodatek jest jeszcze kilka innych podobnych np zaganiacz czy trzcinniczek ale na zdjęciu jest albo pierwiosnek albo piecuszek , obydwa należą do pokrzewek a poniewaz nie jestem w stanie ich rozróżnic to tylko takiej informacji moge Ci udzielic. Mój M nazwał je jedną nazwa -pipirytek i tak na nie mówimy
Gosiu miło że zagladasz. Pozdrówka przesyłam. Na razie do Was nie zajrze i okulary tez odłozę o tydzień bo doszlismy z m do wniosku że lepiej poczekac niz robic je dwa razy. Pozdrówka zostawiam.
Trzymam kciuki za wyleczenie wzroku. Z oczyma żartów nie ma. Zimę masz piękną, a i ptaszki jak zwykle u Ciebie na wikcie. Za zdjęcie modraszki szczególnie dziękuję
Bożenko, pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Ptaki jak widać o Tobie nie zapominają W tym roku mam wrażenie jest ich o wiele więcej, u siebie naliczylam chyba 12 gatunków Mam frajdę z gapienia się na ogród - to jeden z niewielu powodów "lubienia" przeze mnie zimy
Fajnie że wpadasz choć na momencie. Ale z drugiej strony lepiej jeszcze poczekaj. Dla twojej wiedzy moja mama dopiero w minionym tygodniu dostała receptę na ostateczne okulary do czytania, bo wcześniej miała takie "tymczasowe" a po ostatecznej kontroli dostała te "właściwe" … a operacje miała w maju.
Buziaki! I zdrowia życzę!