Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:52, 25 lut 2017

Katkak napisał(a)
Bożenko, ale masz ciemiernikowe przedszkole . Mogłabyś zerknąć do mnie na rodka Andrea? Nie wiem czy te pączusie co ma to kwiatowe, czy też nie. Takie malutkie są i zastanawiam się co z nich będzie. Ale może on tak ma? Nie mogę znaleźć jego opisu po polsku.

Byłam.
Bogdzia 09:55, 25 lut 2017

jankosia napisał(a)
Odpowiedzialna za moją zasraną ścianę - dobre Nie, wiesz co, tam jakieś wróble siedzą a że nie odlatują na zimę no to nie ma kiedy tych gniazdek wyrzucić. No przecież nie wygnam ich tak o po prostu z własnego domu. W tym roku ma na tą ścianę pójść winobluszcz to już w ogóle osadę założą Przynajmniej śpiew ptaków mam w domu z rana

Małych ptaszków najwięcej i te najtrudniej mi rozróżnić, ale większe też są - w zasadzie wszystkie te popularne jak kosy, drozdy i inne sóje Wczoraj słuchałam odgłosów ptaków w Internecie to już wiem też że mamy zięby No i nasze drapieżniki nadal nie rozpoznane ale co się odwlecze...

To te wieksze w krzakach nie załozą gniazd , mogą w tujach ewentualnie , w swierkach ale to juz drzewa.Pomału je wszystkie rozpoznasz , najlepiej jednak zrobic zdjecia bo dłuzej sie mozna przyjrzec. nawet jak zdjecie kiepskie to jakies charakterystyczne cechy można zobaczyc.Winobluszcz na ścianie pewnie ściągnie nowych mieszkańców, mnie by sie to podobało mimo tej nieestetycznie wygladajacej sciany , mam nadzieje ze winobluszcz z tym widokiem szybko sobie poradzi.
Bogdzia 09:59, 25 lut 2017

kaisog1 napisał(a)
Bogdziu nie nadrobię ale melduję się I będę miała dla Ciebie zagadkę ale to dopiero lipiec sierpien Chodzi oczywiście o ptaka, którego nie mogę zidentyfikować. Patrzyłam już w atlasach ptaków europejskich, w necie i nic Szkoda, że zdjęcia nie zrobiłam no ale jak człowiek na gruzach siedzi to nie myśli o robieniu fotek ptaków
Buziaki posyłam

Czesc Gosiu , miło Cie widziec. Fakt ze ptaka najlepiej po zdjeciu rozpoznac, moze uda sie je zrobic.Jesli to ptak z Kubusiowa to i ja mogę miec problem bo tam zyją ptaki zwiazane ze srodowiskiem wodnym , na tych znam sie duzo gorzej a czasem i wogóle ale spróbujemy.Buziaki równiez dla Was wszystkich razem. Kubus juz pewnie duży chłopiec.
Bogdzia 10:03, 25 lut 2017

Napia napisał(a)
U mnie też już pojawiły się żurawie, to chyba wiosna, mimo dzisiejszej niekorzystnej aury Jak dużo siewek pojawiło się koło ciemiernika! Muszę i ja przyjrzeć się, czy u mnie się coś nie wysiało

Staram się być u Ciebie na bieżąco, ale ostatnio tylko zaglądałam bez logowania, bo u Ciebie zawsze tyle się dzieje

Żurawie to mój wymarzony widok choc takich marzeń mam więcej. To że juz wiosna nie budzi wątpliwosci bo i kwiatko zaczynaja kwitnac ranniki i przebisniegi i nawet mój maleńki oczar zakwitł, choc kupiłam go dosc późną jesienią..

Milka 12:33, 25 lut 2017

Ale słodki widok, oczar w pierzynce i bez
Bogdzia 12:47, 25 lut 2017

Milka napisał(a)
Ale słodki widok, oczar w pierzynce i bez

Kwiatki na zdjeciu większe niz w rzeczywistosci
Milka 12:49, 25 lut 2017

Nie szkodzi, jest i cieszy
Miałam śnieg rano, topnieje, a wichura strasznie narozrabiała, część wieczorem wczoraj zbieraliśmy, reszta jutro, bo nie ma kiedy.
Bogdzia 13:20, 25 lut 2017

Milka napisał(a)
Nie szkodzi, jest i cieszy
Miałam śnieg rano, topnieje, a wichura strasznie narozrabiała, część wieczorem wczoraj zbieraliśmy, reszta jutro, bo nie ma kiedy.

U mnie tak bardzo nie wiało , no może przez chwilę ale snieg jeszcze leży.
Margerytka40 13:28, 25 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

U Ciebie werbena , u mnie ciemiernik a werbeny choc mam od kilku lat wcale sie nie rozsiewają, co rok ktos musi mi dac. Te siewki juz obiecałam Asi ale nie jest pewne czy je weźmie, na razie muszę poczekac.

Bogdziu, wezmę na pewno tylko miejsce dla nich naszykuję,niech przedszkole trochę podrośnie
jankosia 16:19, 25 lut 2017

Czy to odmiana Amethyst? Tego oczaru.