Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:05, 23 lut 2017

Justyna napisał(a)
Cześć Bogdziu, zajrzyj proszę do mnie i poradź. Coś mi zjada Dominika :/

Byłam.
Bogdzia 20:05, 23 lut 2017

an_tre napisał(a)
to miłych kolorowych snów życzę

Kolorowe nie były ale odpoczęłam.
Bogdzia 20:07, 23 lut 2017

alinak napisał(a)
No masz ...a ja dzisiaj cichaczem w ogrodzie, na zasadzie co ludzie powiedzą,żem wariat.Brzoskwinie i sliwę przycięłam a porzeczki i aronie odmłodziłam.

Czyli sekatory poszły w ruch.

Alinko dlaczego cichaczem ? Ja dzis grabiłam i pieliłam , nie ma co sie ludźmi nadmiernie przejmowac.
Bogdzia 20:09, 23 lut 2017

katel napisał(a)

Bogdziu to aż dziwne, u Was powinno być cieplej niż u nas i jeszcze las macie po sąsiedzku i tyle nasadzeń - w jakimś zaniżeniu jesteście, szukałaś informacji na ten temat?

Okolice Łodzi mają jakis mikroklimat że tu często zimniej niz np w Łomży. Ja na dodatek mieszkam na końcu opadającego terenu wiec wogóle mam dłużej zimno.
Bogdzia 20:12, 23 lut 2017

Kindzia napisał(a)
Cena mojego wertykulowania trawnika, kompleksowo, na gotowo, w zeszłym roku 2 stówki...widziałaś Bogdziu rozmiar mojego trawnika. Muszę pomyśleć nad zakupem sprzętu.

Dwiescie zł za jedno wertukulowanie to strasznie drogo tym bardziej ze trawnik masz niezbyt duży choc piękny. Myśle że zainwestuj w swój sprzet,taniej Ci wyjdzie i nie bedziesz od nikogo zalezna a Rysio z przyjemnoscią po trawniku nowym sprzętem pojeździ.
jankosia 23:01, 23 lut 2017

Melduję powieszenie pierwszej budki. Tej półotwartej. Druga na czyżyka czeka gotowa w garażu a dla dudka dopiero w postaci desek Moje pierwsze budki Ciekawe czy ubędzie ptaków pod dachem i w tych wszystkich dziurach czy po prostu ... przybędzie ich
Tobie to zawdzięczam wiesz? Tylko teraz będę miała stres że żaden ptaszek nie zajmie
pestka56 23:53, 23 lut 2017

Za ptakami nie trawisz. U mnie wiszą specjalne budki dla kopciuszków, a one i tak wyszukały sobie dziury w podbitce i tam gniazdowały w zeszłym roku.
jankosia 00:03, 24 lut 2017

No właśnie ja mam całą ścianę wschodnią w gniazdach i aż brzydko to wygląda bo cała ściana i część dachu zasrana. Nie żałuję im, niech siedzą, ale skoro pojawiają się budki to one mogłyby tak łaskawie... Mam gdzieś fotkę pisklaków w domofonie, jak odkopię to wstawię Te małe ptaszynki to wszędzie gniazdują ale mam wrażenie że drzewa wybierają na końcu- w pierwszej kolejności krzaki, wysokie trawy i dziury różnej maści Potem długo długo nic i drzewa. No przynajmniej te ptaszki "moje".
Kindzia 08:21, 24 lut 2017

Na razie cieniej z kasiorką u nas, mus poczekać z zakupami na przypływ jakiś

Ja wiem doskonale, że Rysiu by chętnie pojeździł
Milka 11:09, 24 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

A u mnie woda nie stoi mimo ze ziemia jeszcze zamarznieta ale mój piasek wszystko przepuszcza.Zrobiłam dla Ciebie zdjecie siewek ciemiernika , zobacz czy nie masz takich.

Jakbym u siebie patrzyła, też mam pełno, a te z ub,r, nawet zakwitna, w szoku jestem, cieszę się, że zima odpuszcza