Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:16, 24 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale masz siewek ciemierników szok!!! Jak się rozrosną będzie szał wiosną

Ja ich nie chce nie mam gdzie posadzic, obiecałam juz Asi.
Bogdzia 16:16, 24 lut 2017

jolanka napisał(a)
Bogdziu, upolowałam aparatem ptaszka Nie wiem kto to? Zajrzyj proszę

Ale piekne siewki ciemierników U mnie nie ma

Byłam.
Justyna 17:07, 24 lut 2017

Bogdziu, dzięki za diagnozę. Miałaś kiedyś te opuchlaki? Walczyć z nimi, czy zostawić naturze. Póki co parę listków. Niewiem jakie są ich apetyty.
Milka 17:23, 24 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

U mnie własnie zawieja ze śniegiem.U mnie co rok dziewczyny siewki zabieraja i co rok są nowe.

U mnie podobnie, tez będę wydawać, jak podrosną. Tez u nas wieje, zimno, choc niby 7.
Katkak 19:04, 24 lut 2017

Bożenko, ale masz ciemiernikowe przedszkole . Mogłabyś zerknąć do mnie na rodka Andrea? Nie wiem czy te pączusie co ma to kwiatowe, czy też nie. Takie malutkie są i zastanawiam się co z nich będzie. Ale może on tak ma? Nie mogę znaleźć jego opisu po polsku.
jankosia 21:08, 24 lut 2017

Odpowiedzialna za moją zasraną ścianę - dobre Nie, wiesz co, tam jakieś wróble siedzą a że nie odlatują na zimę no to nie ma kiedy tych gniazdek wyrzucić. No przecież nie wygnam ich tak o po prostu z własnego domu. W tym roku ma na tą ścianę pójść winobluszcz to już w ogóle osadę założą Przynajmniej śpiew ptaków mam w domu z rana

Małych ptaszków najwięcej i te najtrudniej mi rozróżnić, ale większe też są - w zasadzie wszystkie te popularne jak kosy, drozdy i inne sóje Wczoraj słuchałam odgłosów ptaków w Internecie to już wiem też że mamy zięby No i nasze drapieżniki nadal nie rozpoznane ale co się odwlecze...
kaisog1 21:23, 24 lut 2017

Bogdziu nie nadrobię ale melduję się I będę miała dla Ciebie zagadkę ale to dopiero lipiec sierpien Chodzi oczywiście o ptaka, którego nie mogę zidentyfikować. Patrzyłam już w atlasach ptaków europejskich, w necie i nic Szkoda, że zdjęcia nie zrobiłam no ale jak człowiek na gruzach siedzi to nie myśli o robieniu fotek ptaków
Buziaki posyłam
Napia 22:52, 24 lut 2017

U mnie też już pojawiły się żurawie, to chyba wiosna, mimo dzisiejszej niekorzystnej aury Jak dużo siewek pojawiło się koło ciemiernika! Muszę i ja przyjrzeć się, czy u mnie się coś nie wysiało

Staram się być u Ciebie na bieżąco, ale ostatnio tylko zaglądałam bez logowania, bo u Ciebie zawsze tyle się dzieje
Bogdzia 09:50, 25 lut 2017

Justyna napisał(a)
Bogdziu, dzięki za diagnozę. Miałaś kiedyś te opuchlaki? Walczyć z nimi, czy zostawić naturze. Póki co parę listków. Niewiem jakie są ich apetyty.

Mam trochę sladów opuchlaków u mnie sa zawsze w cinistych miejscach. Nie walczę z nimi za bardzo bo nie robią dużego spustoszenia ale jak nie zapominam to przed kwitnieniem opryskuję roslinę i ziemię pod nią Calypso 480SC, wązne by to było przed kwitnieniem bo wtedy jego skutecznosc wynosi ok 80%. Jesli zapomnisz w tym terminie to po owocowaniu truskawek skuteczny jest oprysk Regentem 200SC-90% skueczosc. Dober tez sa Mospilan , Actra i Dursban. Powinno się opryskac 2 razy z przerwą dwutygodniową, ale ja opryskuję tylko raz bo jak pisałam nie mam wielkich zniszczeń.Jesli masz tylko tyle zniszczone ile pokazywałas to ja bym sie tym nie martwiła.
Bogdzia 09:50, 25 lut 2017

Milka napisał(a)

U mnie podobnie, tez będę wydawać, jak podrosną. Tez u nas wieje, zimno, choc niby 7.

Chetni się znajdą.