Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Rosa 11:20, 24 lut 2017

Milka napisał(a)

Jakbym u siebie patrzyła, też mam pełno, a te z ub,r, nawet zakwitna, w szoku jestem, cieszę się, że zima odpuszcza

Prawie tyle siewek jak u mnie werbeny, szok
sylwia_slomc... 11:52, 24 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

A gdzie tam piękna , mazia zielona ale mam nadzieje ze sie pozbiera i bedzie ładniejsza.

moja się będzie dłużej zbierała bo na razie jest brązowa
sylwia_slomc... 11:53, 24 lut 2017

Ale masz siewek ciemierników szok!!! Jak się rozrosną będzie szał wiosną
jolanka 15:39, 24 lut 2017

Bogdziu, upolowałam aparatem ptaszka Nie wiem kto to? Zajrzyj proszę

Ale piekne siewki ciemierników U mnie nie ma
Bogdzia 16:06, 24 lut 2017

jankosia napisał(a)
Melduję powieszenie pierwszej budki. Tej półotwartej. Druga na czyżyka czeka gotowa w garażu a dla dudka dopiero w postaci desek Moje pierwsze budki Ciekawe czy ubędzie ptaków pod dachem i w tych wszystkich dziurach czy po prostu ... przybędzie ich
Tobie to zawdzięczam wiesz? Tylko teraz będę miała stres że żaden ptaszek nie zajmie

Mysle że na razie nie ubędzie ptaków w zakamarkach ale jesli nie bedziesz czyscic tych miejsc gdzie sa to po jakims czasie je opuszcza bo bedą tam pasożyty zagrażajace młodym, więc wyniosą sie w inne miejsca.O stresie mi nie pisz bo jak piszesz że to przeze mnie to stres na mnie przechodzi a stresu miałam dzis bardzo dużo bo byłam na pożegnaniu przed kremacją mojej koleżanki , wspanialej dziewczyny.
Bogdzia 16:07, 24 lut 2017

pestka56 napisał(a)
Za ptakami nie trawisz. U mnie wiszą specjalne budki dla kopciuszków, a one i tak wyszukały sobie dziury w podbitce i tam gniazdowały w zeszłym roku.

Tak to z nimi bywa ze same osądzaja gdzie im lepiej.
Bogdzia 16:10, 24 lut 2017

jankosia napisał(a)
No właśnie ja mam całą ścianę wschodnią w gniazdach i aż brzydko to wygląda bo cała ściana i część dachu zasrana. Nie żałuję im, niech siedzą, ale skoro pojawiają się budki to one mogłyby tak łaskawie... Mam gdzieś fotkę pisklaków w domofonie, jak odkopię to wstawię Te małe ptaszynki to wszędzie gniazdują ale mam wrażenie że drzewa wybierają na końcu- w pierwszej kolejności krzaki, wysokie trawy i dziury różnej maści Potem długo długo nic i drzewa. No przynajmniej te ptaszki "moje".

Rózne ptaki lubią rózne siedliska , inne krzaki a inne drzewa , pewnie tych małych masz duzo i dlatego krzaki maja lepsze powodzenie. Zanim to przeczytałam co piszesz juz M mnie powiadomił że jestem odpowiedzialna za Twoja zasraną elewacje , no chyba az tak źle to nie jest.
Bogdzia 16:11, 24 lut 2017

Kindzia napisał(a)
Na razie cieniej z kasiorką u nas, mus poczekać z zakupami na przypływ jakiś

Ja wiem doskonale, że Rysiu by chętnie pojeździł

No jasne ze trzeba naskładac na takie wydatki , mnie czeka zakup nowych nożyc do żywopłotu bo stare ledwie dyszą.
Bogdzia 16:13, 24 lut 2017

Milka napisał(a)

Jakbym u siebie patrzyła, też mam pełno, a te z ub,r, nawet zakwitna, w szoku jestem, cieszę się, że zima odpuszcza

U mnie własnie zawieja ze śniegiem.U mnie co rok dziewczyny siewki zabieraja i co rok są nowe.
Bogdzia 16:15, 24 lut 2017

Rosa napisał(a)

Prawie tyle siewek jak u mnie werbeny, szok

U Ciebie werbena , u mnie ciemiernik a werbeny choc mam od kilku lat wcale sie nie rozsiewają, co rok ktos musi mi dac. Te siewki juz obiecałam Asi ale nie jest pewne czy je weźmie, na razie muszę poczekac.