Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anka_ 20:07, 28 mar 2017

Bogdzia napisał(a)
Bardzo lubię Melinę , podobna w pokroju ale dopiero jak jest dorosła jest Maruscha , pozostałe sa całkiem inne.
Bożenko a jak jest ze zdrowotnością Maruschki u ciebie? Bo na forum bardzo dużo osób narzeka, że choruje.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 20:08, 28 mar 2017

Margerytka40 napisał(a)
Wpadłam do Ciebie Bożenko i czytam,że się przeziębiłaś,ostatnie pogody sprzyjały łapaniu infekcji. Mam nadzieję, że już lepiej ze zdrówkiem bo pogoda śliczna się zrobiła i żal siedzieć w domu.

W domu nie siedzę , nie mozna marnowac tak pięknej pogody ale mam tez mnóstwo spraw do załatwienia . Wczoraj jechałam koło Ciebie ale akurat nie pracowałas w ogrodzie, jutro tez będę jechac ale ma padac więc tez pewnie Cie nie zobaczę.
Bogdzia 20:08, 28 mar 2017

anka_ napisał(a)
Bożenko a jak jest ze zdrowotnością Maruschki u ciebie? Bo na forum bardzo dużo osób narzeka, że choruje.

Nic sie nie dzieje ,mam kilka krzaków.
Kasya 20:10, 28 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

Ich zimą nie ma , odlatują bardziej na południe szczególnie jak zima ostra. Teraz i na jesieni najłatwiej je zobaczyc. Moje przylatują do karmnika , jedza słonecznik i płatki owsiane a wczoraj złapałam je na swierkach serbskich jak wyjadały nasionka z szyszek.
Tu samiec ale niestety od razu sie schował

nieprawdopodobne ilosci szyszek
Bogdzia 20:18, 28 mar 2017

Milka napisał(a)
Ptaki cudowne, u mnie łapię sroki, kosy i gołębie
Bożenko zdrówka, jak to trzeba uważać, też mnie zmogło, przez głupotę własną, ale już ok

Ja chyba zostałam alergikiem , kto by sie tym przejmował.Byłam u Ciebie , mnóstwo do czytania i oglądania , wiosne macie w tym Wrocławiu piekną.Srokę widziałam, Twój aparat ma wielki zoom to tylko ptakom zdjecia robic.
Bogdzia 20:20, 28 mar 2017

Kasya napisał(a)

nieprawdopodobne ilosci szyszek

To tylko na częsci swierka tak z metr od góry, na jednych są a na innych nie ma lub mniej.
asiak 20:21, 28 mar 2017

Bogdziu, bardzo Ci dziękuję Tym razem zapisałam wszystko
Bogdzia 20:23, 28 mar 2017

TeresaSz napisał(a)
Witam Bodziu. Czy mogłabyś zajrzeć do mojego wątku i polecić czym opryskać mojego rh? Będę bardzo wdzięczna.

Byłam widzialam, ma chlorozę opryskaj moja mieszanka nawozów kilka razy co 5 dni ale moim zdaniem duza winę ponosi tez kora którą masz podsypane rh.To nawozy którymi opryskuję .

Bogdzia 20:23, 28 mar 2017

asiak napisał(a)
Bogdziu, bardzo Ci dziękuję Tym razem zapisałam wszystko

Pisałam wczesniej ale drugi raz tez można.
Margerytka40 20:24, 28 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

W domu nie siedzę , nie mozna marnowac tak pięknej pogody ale mam tez mnóstwo spraw do załatwienia . Wczoraj jechałam koło Ciebie ale akurat nie pracowałas w ogrodzie, jutro tez będę jechac ale ma padac więc tez pewnie Cie nie zobaczę.

Jutro jestem w pracy cały dzień więc jakoś lepiej zniosę deszczowy dzień. Wczoraj pracowałam w ogrodzie ale że tak powiem na zapleczu,nie mogłaś mnie widzieć. Muszę ogarnąć przechowalnik,właściwie dziś skończyłam. Teraz tylko jakiś płotek musi mi T.zrobić żeby psy mi tam nie wchodziły. Przed weekendem mam nadzieję zacząć coś przy altanie tak że już mnie będzie widać