Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:54, 12 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

tez wtuliłam w zaciszne miejsce ...przynajmniej wiatry jej nie beda szkodzic ....bo na mróz to nic nie poradze

zakochałam sie jeszcze w Sunrise ....ale nie kupiłam ...bo nie mam miejsca sensownego na kolejny krzew ...dopiero musze wymyslec ....ale to jest cudo tez

Ja jeszcze poluje na Black Tulip i wiecej nie zmieszcze.Sunrise piękna, musiałam wygooglac bo nie znam, tez bym mogła miec ale Tulipka jednak kupię jak spotkam.
Bogdzia 19:05, 12 kwi 2017

jankosia napisał(a)
Tego Leonarda to nawet ja mam na liście - w sensie zaznaczony w tym starym katalogu szkółkarskim, ale tam co trzecią roślinę mam w kółeczku "do kupienia" Najgorsze że wcale tych kółeczek nie skreślam a dorysowuję nowe. Tak już chyba zostanie na zawsze co?
Makolągwa Znam nowego ptaszka Widziałam u siebie bo w pierwszej chwili myślałam że ranny. Żeby poszukać potem nazwy to już było dla mnie za dużo hihi Wracając do magnolii, Ania tu przypomniała o zwykłej japońskiej i już mam chęć. Na trzy co by samotnie nie rosły. Super drzewa i wytrzymałe i duże- tylko kwitnący już egzemplarz zdobyć i już A myślisz że Laura to już w tym roku będzie w sprzedaży u Zymona? Brałabym Matko, dobrze robię że rzadziej na forum zaglądam bo przecież umarłabym z pragnienia Wszystko chcę o czym tylko usłyszę - i zimowe postanowienie poprawy poszło w las

Buziaki Bogdziu i do następnego

Ja tez od dawna chciałam Leonarda kupic ale nie miałam miejsca , cos powyrzucałam i miejsce sie znalazło. Klonika od Was tez przesadziłam.Makolagwa wszyscy są zdziwieni , ta nazwa sugeruje większego ptaka , tak sie ludzie spodziewaja a to mały ptaszek.Czy Laura bedzie w sprzedazy to watpię bo taki rarytas miedzy znajomymi sie rozejdzie ale ja bym z nim pogadała na Twoim miejscu że juz trzy lata czekasz to on miły człowiek pewnie pójdzie i przyniesie
Bogdzia 19:26, 12 kwi 2017

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, rozczuliłam się. To przez tę ptasią parę, ktorą pokazujesz.

A tak na marginesie - Jankosia niemożliwa jest.
Pozdrawiam Was Obie.

Basiu wielka gratka mi sie trafiła ze gniazdo założyły bo one raczej skryte sa. Martwiłam sie bo był duzy wiatr żeby im nie zniszczył gniazda a na jutro zapowiadaja jeszcze wiekszy i znów się martwie i tak radosc ze zmartwieniem sie przeplata.Jankosia to super dziewczyna choc nie wszystkie jej poglądy sa takie jak moje i za czesto mnie krytykuje ale lubię ja bo to dziewczyna z pasję a zarazem z taką niesmiałoscia małego dziecka. Za pozdrowienia dziekuje i Tobie równiez przesyłam.
Bogdzia 19:28, 12 kwi 2017

Kindzia napisał(a)

Makolągwa ma tylko kolor po bokach...to chyba jednak gil był

Dzięki Bogdziu

Zdjęcia rób jak widzisz, to fajne zajęcie a zoom masz taki ze możesz bez problemu robic.
Bogdzia 19:31, 12 kwi 2017

AgataP napisał(a)
Bożenka ale masz ptasie towarzystwo
U siebie nie widziałam makolągwy, gil buszował na kalinie nie raz, ale u mnie bardziej ubogo w gatunki.
Może się to zmieni gdy lasek za 10 lat stanie się lasem więcej różnorodności będzie. Kiedyś na kasztanowcu niziutko wylądował myszołów - byłam za bardzo nim zdziwiona by lecieć po aparat. Ale kawał ptaszyska był, większy od zawieszonej budki dla sikorek

Agata dokąd nie robi sie ptakom zdjec to sie myśli ze ptaków ma sie mało ale wszystko sie zmienia jak sie zaczyna je fotografowac. Jankosia tez tego doswiadczyła, oczywiscie dobrze miec przywabiacze w postaci wody i jedzenia bo wtedy łatwiej je zobaczyc.
Bogdzia 19:32, 12 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)

Do mnie niestety przylatuje sroka I też podejrzewam, że ma ochotę na jajka kosów

Na pewno ma ochote i jesli tylko zauwazy gdzie jest gniazdo to juz nie upilnujesz przed nia bo to bardzo inteligentny ptak ale tez bardzo drapiezny.
Bogdzia 19:33, 12 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)

Też ją mam i uważam, że to jeden z moich najlepszych zakupów

To obie sie cieszymy
Bogdzia 19:36, 12 kwi 2017

ren133 napisał(a)

... bo sie ie przyjmie? ... to zgonię na malkul ... że mi za bardzo pozazdrościła

Najlepiej jest znaleźc winnego
Margerytka40 19:57, 12 kwi 2017

Bożenko,chyba będziemy miały nową koleżankę na forum z A.
jolanka 20:17, 12 kwi 2017

Takiego ptaszka jak u Ciebie to nie widziałam. Chociaż czasami przylatują do mnie jakieś, których nie rozpoznaję. Jeszcze za mało wiem
Ta para gili to niesamowity widok Zlości mnie jak czasami slyszę durne okreslenie :"ptasi móżdżek" wrrrr" Powinno się wtedy pokazać takie zdjęcia.
Widać z nich tyle pieknych emocji, rozczulające Powi