Aniu to sie nie uda za stare juz jak pisałam do Reni. Dzieci ostatnio juz nie było bo cięte nie wytwarzały nasion.Myślę ze obydwie pomyślcie o innych roślinach bo przebarwianie sie Ginnali wcale nie jest coroczne .To dzisiejsze zdjecie , są po obydwu stronach świerka , jeden troszke sie przebarwia, nic specjalnego.Z drugim po tym zdjęciu sie rozstałam.
A nie zaczynał padac deszcz?, bo one nie chcąc zmoczyc skrzydełek chowaja sie gdzie maja nadzieje ze deszcz ich nie dosiegnie.Mogło byc tez tak że akurat wyszły z kokonów i pompowały skrzydełka przed pierwszym lotem.
Agnieszko na razie barwnych lisci mało , jeden klon trochę sie przebarwia ale chyba choruje wiec nie ma sie z czego cieszyc. Ten rok bardzo mokry i z buków juz zaczynaja spadac liscie zanim się przebarwiły. Gdyby nie było deszczu i przymrozków to jeszcze byłaby nadzieja na kolory.
W tym roku późno przebarwiają się liście drzew, moje klony jeszcze zielone i wokół zielono, gdzie ta kolorowa jesień?
a buki za miedzą przebarwiają się?
U mnie tylko azalie w kolorze i to w takim brudnawym. Czekam na przebarwienie borówek.