Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:06, 04 paź 2017

abiko napisał(a)
Przesadziłam Bogdzia tego Rododendrona, ale zrobiłam z tak wielką bryłą, że mam nadzieję, że mu krzywdy wielkiej nie zrobiłam. Zobaczymy na wiosnę.

Tez myślę ze bedzie dobrze , byle zima nie była zbyt złosliwa.
Bogdzia 19:12, 04 paź 2017

anna_t napisał(a)
a ja o drugiego i ich dzieci

Aniu to sie nie uda za stare juz jak pisałam do Reni. Dzieci ostatnio juz nie było bo cięte nie wytwarzały nasion.Myślę ze obydwie pomyślcie o innych roślinach bo przebarwianie sie Ginnali wcale nie jest coroczne .To dzisiejsze zdjecie , są po obydwu stronach świerka , jeden troszke sie przebarwia, nic specjalnego.Z drugim po tym zdjęciu sie rozstałam.

Bogdzia 19:14, 04 paź 2017

Aneczka napisał(a)

A wiesz, że trzy dni temu takie podobne motylki obsiadły mi ścianę domu. Było ich chyba ze 20 i wszystkie identyczne. Nie wiem co to znaczyło. Dom jest biały, nic szczególnego, ale byłam zdziwiona, a gęba uśmiechała mi się od ucha do ucha

A nie zaczynał padac deszcz?, bo one nie chcąc zmoczyc skrzydełek chowaja sie gdzie maja nadzieje ze deszcz ich nie dosiegnie.Mogło byc tez tak że akurat wyszły z kokonów i pompowały skrzydełka przed pierwszym lotem.
Bogdzia 19:17, 04 paź 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczne fotki kąpiących się ptaszków. Bogdziu, czy już buki płowieją? Pokażesz fotki?
Ściskam mocno

Agnieszko na razie barwnych lisci mało , jeden klon trochę sie przebarwia ale chyba choruje wiec nie ma sie z czego cieszyc. Ten rok bardzo mokry i z buków juz zaczynaja spadac liscie zanim się przebarwiły. Gdyby nie było deszczu i przymrozków to jeszcze byłaby nadzieja na kolory.
AgnieszkaW 19:21, 04 paź 2017

A ja jednak liczę wkrótce na kolory u Ciebie (u mnie mam nadzieję też), oby wróciła złota jesień i tego się trzymajmy
Bogdzia 20:11, 04 paź 2017

AgnieszkaW napisał(a)
A ja jednak liczę wkrótce na kolory u Ciebie (u mnie mam nadzieję też), oby wróciła złota jesień i tego się trzymajmy

No to czekamy na te widoki.
an_tre 20:16, 04 paź 2017

W tym roku późno przebarwiają się liście drzew, moje klony jeszcze zielone i wokół zielono, gdzie ta kolorowa jesień?
a buki za miedzą przebarwiają się?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 20:44, 04 paź 2017

an_tre napisał(a)
W tym roku późno przebarwiają się liście drzew, moje klony jeszcze zielone i wokół zielono, gdzie ta kolorowa jesień?
a buki za miedzą przebarwiają się?

U mnie tylko trzmielina przebarwiona i lekko azalie i częsc starego klona , reszta zielona.
hanka_andrus 20:52, 04 paź 2017

U mnie tylko azalie w kolorze i to w takim brudnawym. Czekam na przebarwienie borówek.
Bogdzia 20:55, 04 paź 2017

hanka_andrus napisał(a)
U mnie tylko azalie w kolorze i to w takim brudnawym. Czekam na przebarwienie borówek.

Tak azalie taki przybrudzony kolor mają a borówki u mnie całkiem zielone, za to zakwitła mi dzis róza.