Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 21:15, 04 paź 2017

Szkoda kloników Ale czasem trzeba i już, jakby była inna możliwość to na pewno byście zostawili albo przesadzili. Mój ginnala też słabo z przebarwieniem będzie miał, ale to akurat odmiana z czerwonych skrzydlaków dekoracyjna więc niech mu tam. Ale w ogóle ciężko będzie z kolorową jesienią. Przynajmniej u mnie. Chyba pierwszy raz odkąd pamiętam chodzę i tak dokładnie liście sprzątam. Dużo roślin mam chorych, liście w plamach, szybko opadają Raz pryskałam na grzyba i to też kilka roślin tylko. Gdyby nie to że trawy i że lubię ten moment, jesień, szelest liści pod stopami, chłód poranków i schodzące mgły to chciałoby mi się już zimy. No ale póki co i na przekór chorobom roślin, cieszy mnie tą jesień jaka by ona nie była

Buziaki Bogdziu, wybacz że tak rzadko piszę. Ale zaglądać zaglądam
Gosiek33 08:41, 05 paź 2017

Bogdzia napisał(a)

A nie zaczynał padac deszcz?, bo one nie chcąc zmoczyc skrzydełek chowaja sie gdzie maja nadzieje ze deszcz ich nie dosiegnie.Mogło byc tez tak że akurat wyszły z kokonów i pompowały skrzydełka przed pierwszym lotem.

Ostatnio w słoneczne dni wygrzewały się nagminnie motyle i pszczoły na ścianie domu - kolor budyniu śmietankowego. To w przerwach między spijaniem nektaru z rozchodników i barbuli
abiko 08:43, 05 paź 2017

No cudownie zdrowa ta różyczka Nie to co moje I jaki piękny kolor.
Pszczelarnia 11:16, 05 paź 2017

Bogdzia, możesz pokazać od dołu tę hortensję wyprowadzoną na drzewko przy domu. Ile ma pni i czy jest stabilna z kwiatostanami? Dziękuję.
ana_art 15:57, 05 paź 2017

jankosia napisał(a)
Szkoda kloników Ale czasem trzeba i już, jakby była inna możliwość to na pewno byście zostawili albo przesadzili. Mój ginnala też słabo z przebarwieniem będzie miał, ale to akurat odmiana z czerwonych skrzydlaków dekoracyjna więc niech mu tam. Ale w ogóle ciężko będzie z kolorową jesienią. Przynajmniej u mnie. Chyba pierwszy raz odkąd pamiętam chodzę i tak dokładnie liście sprzątam. Dużo roślin mam chorych, liście w plamach, szybko opadają Raz pryskałam na grzyba i to też kilka roślin tylko. Gdyby nie to że trawy i że lubię ten moment, jesień, szelest liści pod stopami, chłód poranków i schodzące mgły to chciałoby mi się już zimy. No ale póki co i na przekór chorobom roślin, cieszy mnie tą jesień jaka by ona nie była

Buziaki Bogdziu, wybacz że tak rzadko piszę. Ale zaglądać zaglądam
hmmmm to tak jak u mnie... marna wiosna, marne lato, marna jesień...
yolka 18:40, 05 paź 2017

Róża pięknie kwitnie, co nie zwiastuje mam nadzieje rychłej zimy. Kąpielisko sikorkowe widziałam
danuta_szwajcer 18:56, 05 paź 2017

Piękne te ujęcie sikorek w poidełku Też u mnie klonik zielony, nawet perukowce się nie przebarwiają ale u Kapiasa piękna jesien, nawet klony przebarwione.Kwitnąca róża w tym roku to radośc wielka po tak cięzkim sezonie. Pozdrawiam
Dorota123 22:05, 05 paź 2017

Bogdzia napisał(a)

Próbuję zrobic mniejszy busz ale to trudniejsze niz zakładanie ogrodu.
Też tak uważam i mam z tym spory problem bo mnie tego szkoda, tego żal.
paniprzyroda 21:11, 06 paź 2017

U mnie busz był, w tym roku robię przecinkę Podpinam się pod pytanie Ewy o hortensję. Ile ma lat? Co to za hortensja? Zastanawiam się nad swoim pasem hortensjowym, chciałabym go podwyższyć, ale obawiam się, że mogą się pokładać. Pozdrawiam Bogdziu
Gosiek33 08:38, 07 paź 2017

Bogdziu jak u Ciebie w ogrodzie? Rogów publikuje na swojej stronie straty w arboretum po przejściu ksawerego