Monia wszystko przez to ze poczulismy nagle ile mamy lat i juz wiemy ze to ostatni czas na cięższe roboty. Musimy teraz pozbyc się wszystkiego z czym w przyszłosci juz bysmy sobie nie poradzili . Niektóre rośliny mimo to zostaną bo juz sobie z nimi rady nie damy.
Grzybem na roślinach się nie przejmuj, mnie sie wydaje ze to przesada narzekac na grzyba jesienią , pod koniec życia (tegorocznego ) roślin. Starzy ludzie dostaja plamy na ciele , stare rośliny dostaja grzyba i tak chyba ma byc. Na wiosne wyrosna nowe liscie i świat znów bedzie piękny.Ja jesień tez luię nawet jak jest deszczowa ale zima to dla mnie duży problem.Pozdrówka sle.
Hortensja nic specjalnego , zwykły krzak, ma cztery pędy przy ziemii bo reszte rozdawałam znajomym. Cała tajemnica to fakt ze ma 15-16 lat.Kwiatostany nie sa bardzo duze a przynajmniej tych dużych jest mało a czy są stabilne??- jak rosna na mocnej gałęzi to są , jak na cienkiej to się pokładają. Nic ciekawego o niej nie moge napisac. Mam jeszcze drugą równie wielką i miałam trzecią ale dałam Anipli.