Aniu tak jak wszystkie inne piwonie, myślę ze 80cm-1m to dobra odległosc dla starych krzewów ale poniewaz piwonie mogą wiele lat rosnąc w jednym miejscu to tak trzeba od razu posadzic.
U mnie śnieg był tylko przez 3 dni w styczniu, mrozy bez śniegu nie licząc takiego co na końcu mrożenia zabielił trawę.Ziemia nadal zamarznięta ale wiosnę troszkę widac.
a tu przemarzniety ciemiernik może sie jakos pozbiera.
Cztałam ze Twój M zapowiada upały a ja w internecie widziałam zapowiedz powrotu zimy.Jak juz wzięłam dzis aparat w rece to ptakom kilka zdjec zrobiłam.
Bogdziu, pięknego masz tego oczara. Nie przemarza Ci? Czy ta odmiana (to chyba "Diana"?) ładnie się przebarwia jesienią? Ranniki, jak zwykle u Ciebie, zachwycają. U mnie jeszcze nie ma żadnych kwiatków w ogrodzie...
Agnieszko , tak to Diana ale jeszcze malutka, na razie nie rosnie mimo że jest u mnie trzy lata ale tam skad kupiłam miala bajeczne liscie , kiedys z kolorowego papieru robiło się na choinkę ,,pawie oczka" to ma własnie takie przejscia w kolorach od zielonego poprzez zólty pomarańcz do czerwonego, własnie te liscie bardziej mi sie podobały niż kwiaty.Ranniki sobie kup koniecznie , bardzo cieszą.