Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:08, 07 kwi 2018

AnkaK napisał(a)
Pięknie Bogdziu! Prawdziwa wiosna. Nie mam ani jednego krokusa, ale po tych widokach wiem, że jesienią muszę koniecznie się obkupić.
Czyli mówisz, że krokusy się mnożą?

Koniecznie kup , mało kosztują a bardzo cieszą. Na zdjeciu pokazuje całą kępkę powstałą z jednej cebulki.

Bogdzia 15:10, 07 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Tam było po jednej cebulce wsadzone??? Niesamowite!!!

Już się nie będę powtarzać...ale jednak muszę : cudnie!!!!

Buziol

Dzis wycieczki sie schodza ,pracując na ogrodzie słyszę jak rodzice dzieciom mówią: ,,szukajcie kolorowej łączki"
Bogdzia 15:12, 07 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)
Bożenko melduję ,że carexy wsadzone wszystkie. Nie dzieliłam ich bardzo bo i tak pewnie jeszcze zmienią miejsce. Bogdziu czy do tych ciemierników przygotować jakąś specjalną ziemię w te doniczki? Wystarczy zwykła ogrodowa? Może trochę z piaskiem i kompostem ją zmieszać?

Szybka jesteś Asiu. Tak dobrze bedzie takie przygotowanie doniczek. Kiedy Ci przywieźc roslinki? czy przyjedziesz do mnie?
Margerytka40 15:21, 07 kwi 2018

Bogdziu może w poniedziałek byśmy się umówiły? Jak przed południem nie przyjedziesz to ja po 16 mogę do Ciebie podjechać
Kasya 16:11, 07 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Koniecznie kup , mało kosztują a bardzo cieszą. Na zdjeciu pokazuje całą kępkę powstałą z jednej cebulki.

O dokładnie
Te właśnie posadziłam na jesieni po 10 szt w jednym miejscu i teraz nam kępki po 30 kwiatków
Ruby Giant
dominika_ 16:32, 07 kwi 2018

ślicznie dziękuję kochana Bogdziu, dokładnie o te chodziło
hanka_andrus 16:43, 07 kwi 2018

Odwiedzam zaprzyjaźniony ogród. I podziwiam krokusy pod drzewami i nie tylko!
Miłego ogrodowania!
19:36, 07 kwi 2018
ja się maoimi łączkami krokusowymi zachwacym ...a u ciebie sa całe łany ...tak jak lubię

ile lat mają te twoje krokusy? bo sie zaniepokoiłam wpisem Miry że krokusy po 5 latach dzicieczją i trzeba uzupełniać ...bo moje maja juz 5 -6 lat i byłam pewna że to jedyne pewne cebulowe które co rok się ładnie namnazaja
Dorota123 20:23, 07 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Trudno powiedziec czy pod świerkami będą rosły , u mnie pod bukami ziemia była bardzo sucha i twarda, przerośnięta korzonkami buków że nie dało by się posadzic cebulek wiec nasypałam nowej ziemi tak by nie zasypac podstawy buka i posadziłam krokusy ale po kilku latach widze ze przydało by sie powtórzyc tą operację bo drobne korzenie buka rosną w górę do tej dobrej ziemi i w tej chwili juz nowych cebulek posadzic tam nie mogę.
U mnie pod świerkami da się wykopać dołki, w lecie tam podlewam bo tam rosną rh i hortensje. Myślę, że zaryzykuję i posadzę tam krokusy. Innego miejsca nie mam.
yolka 20:26, 07 kwi 2018

Relacja rodkowa już jest, zapraszam