Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:15, 08 kwi 2018

Mariposa napisał(a)
Podglądam i zachwycam się! Pozdrawiam Bogdziu serdecznie

Dzis pracujac myślałam o Tobie, fajnie ze sie pojawiłas. W końcu można pobyc w ogrodzie, jak się obrobimy ( a roboty mam mnóstwo niestety) znów sie umówimy, myślę ze Asia będzie chetna.
Margerytka40 21:17, 08 kwi 2018

paniprzyroda napisał(a)
Nie dziwię się wycieczkom pod Twoim ogrodzeniem, sama chętnie powisiałabym na płocie Posłuchałam twojej rady i skoro świt porozsadzałam krokusy, może za rok namiastka łączki pod brzozą będzie. Powstała też mini łączka ceblicowo/puszkiniowa. Pozbierałam rozrzucone kępki to tu, to tam w jedno miejsce. Jeszcze został mi się ruch z przebiśniegami, pamiętam, obiecałam A nie masz może w nadmiarze troszkę liliowca Stella de Oro? Swoje podzieliłam tak, że nic już nie uskubnę No chyba że wcześniej spotkam u siebie, to nie będę zawracać głowy

Ja też mogę podzielić się tym liliowcem bo chyba jednak się go pozbędę
Bogdzia 21:23, 08 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)

Ja też mogę podzielić się tym liliowcem bo chyba jednak się go pozbędę

Tak więc Mariolko nie zabraknie go dla Ciebie.
Mariposa 21:38, 08 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Dzis pracujac myślałam o Tobie, fajnie ze sie pojawiłas. W końcu można pobyc w ogrodzie, jak się obrobimy ( a roboty mam mnóstwo niestety) znów sie umówimy, myślę ze Asia będzie chetna.

W sumie to dla mnie lepiej, że na razie nie mogę nic robić w ogrodzie, bo jeszcze nie skończyliśmy remontu (jak się wpada na chwilę po pracy, to ciągnie się to wszystko w nieskończoność) - pogoda jak w lato, a ja tylko widzę tapety, farby, kleje... . Ale już powoli kończymy, więc za tydzień zabiorę się za ogród.
Bogdzia 22:19, 08 kwi 2018

Mariposa napisał(a)

W sumie to dla mnie lepiej, że na razie nie mogę nic robić w ogrodzie, bo jeszcze nie skończyliśmy remontu (jak się wpada na chwilę po pracy, to ciągnie się to wszystko w nieskończoność) - pogoda jak w lato, a ja tylko widzę tapety, farby, kleje... . Ale już powoli kończymy, więc za tydzień zabiorę się za ogród.

Zajmowanie sie budowa faktycznie absorbuje , kończ budowę i zamieszkaj.
Ewa777 22:36, 08 kwi 2018

Bogdziu, dziękuję za wszystkie rady
Krokusy przesadzę, jak tylko przekwitną A azalie będę cieniować. Nie ma co się bać
Mala_Mi 22:38, 08 kwi 2018

Przyszłam popilnować łączek krokusowych... by nikt nie zdeptał Śliczne są
mira 22:44, 08 kwi 2018

Jak zwykle niezawodne krokusy u Ciebie a ja uwielbiam oglądać. Ty na dodatek nazwy pamiętasz to też ciekawe.
Bogdzia czy Ty zauważyłaś że krokusy się wyradzają? ja w jednym miejscu po prostu wykopałam te stare i posadziłam nowe bo już kiepsko kwitły.
Fakt że szybko się mnożą ale po kilku latach jednak są mniej dorodne. Jak uważasz?

pozdrawiam i czekam na Twoje buki
Nikita 23:37, 08 kwi 2018

O ja cieeee!!!! Jakie cudne krokusy !!!! Super wyglądają....po prostu rewelacja.

Bogdziu, odwiedziła mnie dzisiaj w „szmaragdowym” para kosów. Pan Kos w czarnym fraku z pięknym żółtym dziubkiem oraz Pani Kos – zdecydowanie w tym małżeństwie to ona „nosi spodnie”. Latała po całej działce, wszędzie było jej pełno, zapędziła męża w kąt ogrodu i kazała mu zbierać jakieś suche liście. Chyba budują gniazdo i to pewnie ON jest od czarnej roboty a ONA wydaje polecenia. Śmiesznie to wszystko wyglądało. Muszę wyczaić gdzie mają to gniazdo, żeby ich przez przypadek nie wypłoszyć
06:34, 09 kwi 2018
Bogdzia napisał(a)

U mnie niestety częsciowo wymarzają więc co rok uzupełniam , na jesieni sadzę na inne grzadki a wiosną przesadzam gdzie sa braki ale tez mi sie wydaje ze po latach robią się jakies wyrodzone , drobniejsze i szybciej przekwitają, jedynie King of Striped i Pickwick nie zmieniają sie , mam je juz 16-17 lat , posadziłam na ich miejscu inne rośliny a one pod nimi wciąz rosna i kwitna . poprzenosiłam z innymi roślinami po całym ogrodzie , sa niezawodne. Wydaje mi sie ze takie niezawodne bedą tez Rubu Giant ale mam je od ok 7 lat wiec za krótko żeby miec pewnosc ale zawsze są piękne.

świetny wpis))) uffff ...bije z niego optymizm i nadzieja że w kolejnych sezonach będzie równie pieknie jak nie piękniej ...bo jesli nawet pojedyncze wyginą to i tak jakas partia zostanie co będzie cieszyc oko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies