Nie wiedziałam ale fajna jest. Mnie w tej chwili zalezy raczej na szerokiej bo przeniosłam forsycje to mam szerokie miejsce ale ta mi sie tez podoba.Co do azalii to powiem Ci co u siebie zauwazyłam , wystarczy zeby był jeden rok z przymrozkiem który zmrozi kwiaty lub pąki i azalie zaczynają kwitnac co drugi rok, nie to ze wcale nie kwitna ale jeden rok bardzo duzo a drugi mniej i odpoczywaja. Mój ogród ma 19 lat i zauważam też ze azalie wielkokwiatowe zaczęły mi się starzec, zamieraja gałęzie i włsciwie powinno się posadzic nowe. Rh pod tym względem lepsze bo duże i żadnych oznak starzenia.Susza w czasie zawiazywania pąków oczywiscie ma wielki wpływ na mniejsza ilosc pąków zarówno azalii jak i rh.
Moje bzy tez mało kwitną ale za to wypusciły mnóstwo nowych gałęzi , mnie akurat to cieszy bo lepiej mnie zasłonią od sąsiadów. W przyszłym roku pewnie obficie zakwitna. Nie pierwszy raz w tym roku słyszę ze bzy gorzej kwitna widac taki rok. Obiela śliczna .
Najstarsze juz próbowałam odmłodzic ale nie jestem zadowolona z efektu , nie mają juz takiej siły wzrostu, owszem rosną ale ile mozna czekac?Ja chętnie bym swoje wywaliła ale mój m zawsze wszystkiego żałuje, wiec dosadzam nowe między te stare, kiepsko to wygląda.