Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

eliza3 16:32, 17 gru 2012

Widzę, że pierniczki gotowe, więc już pachnie świętami, moje też w puszce, czekają na swój czas.
Choinka też kupiona i czeka na swoją kolej, szkoda tylko, że śnieg stopniał... marzenie o białym Bożym Narodzeniu znowu się nie spełniło.
Justyna 17:01, 17 gru 2012

Bogdziu, przyszłam się podzielić, że pojawił się u mnie nowy ptaszek sikorka sosnówka.
A poza tym ruch w karmniku średni. Głownie buszują sikory. Temp na +, śnieg już prawie się stopił.
Spodziewam się "ataku" w styczniu
Bogdzia 17:05, 17 gru 2012

eliza3 napisał(a)
Widzę, że pierniczki gotowe, więc już pachnie świętami, moje też w puszce, czekają na swój czas.
Choinka też kupiona i czeka na swoją kolej, szkoda tylko, że śnieg stopniał... marzenie o białym Bożym Narodzeniu znowu się nie spełniło.

U mnie też nie ma śniegu a mrozy zapowiadają. Za to Białystok mocno zasypany , może i do nas troche chmur śniegowych sięgnie jeszcze przed świetami???
Bogdzia 17:08, 17 gru 2012

Justyna napisał(a)
Bogdziu, przyszłam się podzielić, że pojawił się u mnie nowy ptaszek sikorka sosnówka.
A poza tym ruch w karmniku średni. Głownie buszują sikory. Temp na +, śnieg już prawie się stopił.
Spodziewam się "ataku" w styczniu

To prawda że jak sie tylko ociepli to ptaki już tak do karmnika nie przylatuja, syp im trochę mniej. Zima jeszcze pewnie wróci i będzie okazja sie na nie napatrzec. Sosnówka niezbyt ciekawa z kolorków i malutka ale zawsze to milej jak więcej gatunków u siebie się zobaczy. Pozdrawiam Justynko i ide zobaczyc bo może zdjecie jej zrobiłas????
Justyna 17:10, 17 gru 2012

nie zrobiłam, nie dałam rady. tzn zrobiłam, ale zostawały same gałązki Skubana jest szybka i płochliwa.
Bogdzia 17:19, 17 gru 2012

Justyna napisał(a)
nie zrobiłam, nie dałam rady. tzn zrobiłam, ale zostawały same gałązki Skubana jest szybka i płochliwa.

Byłam u Ciebie i widziałam że nie ma . to prawda że jest bardzo szybka ale szybko też sie przyzwyczaja do człowieka , u mnie to jedne z najbardziej odważnych ptaków. To ja pokaże ich kilka zdjec , tylko muszę je wybrac. Pozdrawiam Justynko.
Justyna 17:23, 17 gru 2012

pokaż pokaż, są słodziutkie takie malutkie
Bogdzia 17:23, 17 gru 2012

Justyna 17:26, 17 gru 2012

śliczne ta biała plamka na potylicy i mały czubek. Słodziaszki.
Pszczelarnia 17:28, 17 gru 2012

Bogdziu a można ptakom sypać kaszę?
To jeszcze powiem, to co już mówiłam - Twój tekst (prezentacja) o narzędziach - najlepsza. Z morałem i przesłaniem ale ciekawie przekazanym. To do mnie przemówiło jak nic!