Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Pszczelarnia 16:24, 21 gru 2012

Bogdziu, jak to tak? Tak po prostu?
To ja czekam. Wiernie czekam.
Gardenarium 17:36, 21 gru 2012

Kondzio w tym samym czasie miał załamkę i takie zdanie się u niego znalazło na wątku

Nie zostawia się przyjaciół bo nigdy już możesz takich nie spotkać .

To bardzo mądre jest i da nam wszystkim do myślenia.

Instagram Ogrodowiska
Tess 17:54, 21 gru 2012

Kochani, ja też tęsknię za Bożenką i też uważam, że forum bez Niej nie będzie już takie samo .
Też mam nadzieję, że jednak kiedyś znowu będzie z nami.
Daliśmy Bogdzi wiele sygnałów, że jest dla nas bardzo ważna, że jest jedną z Najważniejszych Osób na Ogrodowisku.
Bo to jest prawda. Dlatego nie powinniśmy wzbudzać w Bożence poczucia winy lub stosować szantażu emocjonalnego.

Bożenko, buziam
I tak zamierzam pokazać Ci moje ptaszki (jeśli jakieś zdecydują się wreszcie jadać w moim karmniku)
Joanka 17:56, 21 gru 2012

Bogdziu......

chlip.....chlip......chlip.....
Mariusz 18:08, 21 gru 2012

Tess napisał(a)
Kochani, ja też tęsknię za Bożenką i też uważam, że forum bez Niej nie będzie już takie samo .
Też mam nadzieję, że jednak kiedyś znowu będzie z nami.
Daliśmy Bogdzi wiele sygnałów, że jest dla nas bardzo ważna, że jest jedną z Najważniejszych Osób na Ogrodowisku.
Bo to jest prawda. Dlatego nie powinniśmy wzbudzać w Bożence poczucia winy lub stosować szantażu emocjonalnego.

Bożenko, buziam
I tak zamierzam pokazać Ci moje ptaszki (jeśli jakieś zdecydują się wreszcie jadać w moim karmniku)

Jasne i zdrowe podejście, Bogdziu cokolwiek napiszę o ptakach, to wiedz, że z myślą o Tobie.
Zauważyłem dzisiaj, że śnieg jest jedną twardą skorupą którą trudno pokonać nogą, ptaki nie są w stanie same zdobywać pokarmu, do czasu odwilży musimy je intensywnie karmić. Pośród zabudowań kilkakrotnie pojawiły się głodne myszołowy, na fortach znalazłem dwa osłabione z głodu grubodzioby.
Zdechłych ptaków jeszcze nie widać. Sypmy dużo nasion, bażanty w tak zbitym śniegu są bez szans.
agniecha973 18:13, 21 gru 2012

Mariusz, Bogdziu, a co jadają bażanty? U mnie co prawda nie ma już skorupy ze śniegu, ale był taki moment, że bażant wałęsał się po polach, a tam nic spod śniegu nie wystawało. Co w takich sytuacjach można mu na polu podsypać? Pszenica od teścia będzie dobra?
Mariusz 18:18, 21 gru 2012

agniecha973 napisał(a)
Mariusz, Bogdziu, a co jadają bażanty? U mnie co prawda nie ma już skorupy ze śniegu, ale był taki moment, że bażant wałęsał się po polach, a tam nic spod śniegu nie wystawało. Co w takich sytuacjach można mu na polu podsypać? Pszenica od teścia będzie dobra?

Pszenica, jasne że tak. Kukurydza, owies, słonecznik(uwielbiają).
agniecha973 18:22, 21 gru 2012

Znowu jestem mądrzejsza
Mala_Mi 18:34, 21 gru 2012

To ja i u Ciebie wstawię mojego nowego gościa... wydaje mi się, że to zięba jer...... bo trochę inny od zięby...
A krogulec dalej grasuje.. ale dziś go nie widziałam, bo ogarnęło mnie osłabienie świąteczne.. i zamiast pracować siedzę na Forum.... i kupiłam choinkę
Mala_Mi 18:36, 21 gru 2012

A wróble to takie czyściochy, ze mi sprzątają w karmnikach i wyrzucają wszystko co puste na zewnątrz.. ... nawet nie wiesz jaki syf narobiły na tarasie.. ale z M patrzyliśmy i się śmialiśmy na cały regulator..a on nas miał w nosie i za oknem robił świąteczne porządki I patrząc na tego wróbla.. pojechaliśmy po choinkę