Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

aldonaz 01:02, 26 lip 2012

Floksy prześliczne, pamietam lubiła je moja babcia również zapalona ogrodniczka. Ja także mam je w swoim ogrodzie. Wspomniałaś coś o rocznicowym wierszu, gdzie go mogę znaleźć? A to floksiki z irlandzkiego ogrodu, właścicielka tez w nich zakochana. Pozdrawiam

Krys 09:01, 26 lip 2012

Bożenko Twój ogród piękny kolorowy cały rok rh,róże,floksy i etc,etc cudnie też się cieszę ,że jesteś,pozdrawiam
Bogdzia 09:02, 26 lip 2012

aldonaz napisał(a)
Floksy prześliczne, pamietam lubiła je moja babcia również zapalona ogrodniczka. Ja także mam je w swoim ogrodzie. Wspomniałaś coś o rocznicowym wierszu, gdzie go mogę znaleźć? A to floksiki z irlandzkiego ogrodu, właścicielka tez w nich zakochana. Pozdrawiam

To już wróciłaś Aldonko z podróży czy nadal zwiedzasz? Wiersz jest tu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=508
Bogdzia 09:04, 26 lip 2012

Krys napisał(a)
Bożenko Twój ogród piękny kolorowy cały rok rh,róże,floksy i etc,etc cudnie też się cieszę ,że jesteś,pozdrawiam

Krysiu miło Cię widziec. Musze zajrzec co u Ciebie.
hanka_andrus 10:57, 26 lip 2012

Władysławie,Bożenko,serdecznie dziękuję za życzenia,mam nadzieje ,że nasze wspólne spotkanie nie było tym jednym jedynym,chociaż Wasz ogród jest dla mnie takim,który na zawsze w pamięci zostaje, a gościnność Wasza nie ma granic.
Jeszcze raz Uściski i buziaczki! I do następnego spotkania!

Taka różyczka mi gdzieś w gąszczu zakwitła,zdjęcie nie obrobione....wybaczcie,ale to sama natura......
Milka 11:16, 26 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)
Odpowiem za Bożenkę: na ostatnim zdjęciu przy floksach biała pluskwica,po łacinie Cimicifuga .Cała roślina niepozorna,ale kwiatostan dorasta do 2 m.Sa odmiany zielone i o ciemnym ulistnieniu.Nazwę dano roślinie od zapachu..... chociaż te ciemne podobno ładnie pachną.Ja tę ciemną mam,ale wsadzona na jesieni,jeszcze nie kwitła.

Bożenko, dzień dobry

Haniu, dzięki za odpowiedź; tak włąśnie podejrzewałąm, że to ona, bo mam obie i ciemną -bordową i zieloną, ale moje dopiero pąki pokazały, więc nie chciałam się wygłupić; teraz wiem, jak wygląda kwiat i czekam na swoje
Haniu ciebie też pozdrawiam!
popcorn 11:18, 26 lip 2012

Cudne floksy!
Pozdrawiam i miłego dnia życzę!
Karolina
Mala_Mi 14:32, 26 lip 2012

A ja dziękuje za życzenia mojej serdecznej koleżance i koledze
Bogdzia 18:36, 26 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)

Władysławie,Bożenko,serdecznie dziękuję za życzenia,mam nadzieje ,że nasze wspólne spotkanie nie było tym jednym jedynym,chociaż Wasz ogród jest dla mnie takim,który na zawsze w pamięci zostaje, a gościnność Wasza nie ma granic.
Jeszcze raz Uściski i buziaczki! I do następnego spotkania!

Taka różyczka mi gdzieś w gąszczu zakwitła,zdjęcie nie obrobione....wybaczcie,ale to sama natura......

Haniu dopiero teraz mogłam tu zajrzec bo nie miałam prądu.Nie ma chyba żadnych wątpliwości ze zawsze jesteś u nas mile widzianym gościem.Różyczka śliczna.Dzięki.Buziaczki.
Bogdzia 18:39, 26 lip 2012

asc napisał(a)
A ja dziękuje za życzenia mojej serdecznej koleżance i koledze

Aniu nie pokazuj już takich pieknych kwiatów bo moja reakcja jest stale taka sama. Co pokażesz to ja pisze: kup mi. Te też są śliczne ale raz spróbuje nie prosic o ich kupienie.Spróbuję...Buziaczki.