Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:09, 11 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Tylko, że te wredoty mi później czereśnie objedzą Nie mają sumienia, hi hi. Widziałam, że jabłka też skubały.

Pewnie sporo w tym racji ale może poleca gdzieś indziej gdzie ich nie karmili i za karę im objedza choc musisz się i z tym liczyc że częśc zostanie, niestety. No żal mi Twoich czeresni ale ich też.
Bogdzia 23:11, 11 mar 2013

asc napisał(a)
Rok temu zauważyłam, że szpaki przylatują do karmników w ostatni tydzień chłodów, do mnie jeszcze nie przyleciały.. a może nie widziałam, bo ostatnio nawet przez okno się nie gapię Ale leje cały czas... wiec wolę nie patrzeć
Kwiczoł piękny.....

Widocznie zamiast cebulki dali Ci przesyłkę gratis..

Byc może choc wolałabym zapłacic i cebulkę dostac ale nie będe już nic pisac jeśli oni nic nie napiszą.
Bogdzia 23:14, 11 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Byłam u ciebie i co? - i znowu piękne zdjęcia, tym razem kwiczołów. Dzięki Tobie Bogdziu znam coraz więcej ptaków. Pozdrawiam serdecznie

Jeśli to prawda to bardzo sie cieszę . Miło jest wiedziec jakiego ptaszka sie zobaczyło w ogrodzie a Ty będziesz miała wiele do oglądania, aż Ci zazdroszczę.
Kasiek 23:20, 11 mar 2013

Bogdziu,dobry wieczor.Dzieki Tobie i Twojej milosci do rh i ja je mam w ogrodzie,dzieki Twoim przepieknym fotografiom ptakow-kupilam ksiazki :

Dziekuje za Twoj ogrod i za to ze jestes.
agniecha973 23:24, 11 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Pewnie sporo w tym racji ale może poleca gdzieś indziej gdzie ich nie karmili i za karę im objedza choc musisz się i z tym liczyc że częśc zostanie, niestety. No żal mi Twoich czeresni ale ich też.

Najpierw objadają dziką czerśnię, którą często pokazuję na horyzoncie, ona chyba pierwsza dojrzewa. Później buszują w sadzie. Ale myślę, że oprócz tego robią wiele dobrego. Tak jak pisałaś, trawnik i rabaty z robactwa czyszczą, a potrafią całe pielgrzymki spacerować. Lubię patrzeć na ich śmieszny krok.
Bogdzia 23:28, 11 mar 2013

Kasiek napisał(a)
Bogdziu,dobry wieczor.Dzieki Tobie i Twojej milosci do rh i ja je mam w ogrodzie,dzieki Twoim przepieknym fotografiom ptakow-kupilam ksiazki :

Dziekuje za Twoj ogrod i za to ze jestes.

Kasiu dzięki za miłe słowa i zainteresowanie ptakami oraz rh. Cieszę sie jak inni podzielają moje zainteresowania bo wtedy mam z kim o tym rozmawiac , a tu na forum są sami ludzie wrażliwi na piękno przyrody. Ja też mam kilka atlasów ale akurat inne niż Twoje, ostatnio nic nie kupowałam a to pewnie najnowsze wydawnictwa.To będziemy gadac o ptaszkach jeszcze więcej i naszykuj jeszcze aparat i rób im zdjęcia.Oczywiście zdjęcia musisz nam pokazywac. Pozdrówka śle .
Bogdzia 23:32, 11 mar 2013

agniecha973 napisał(a)

Najpierw objadają dziką czerśnię, którą często pokazuję na horyzoncie, ona chyba pierwsza dojrzewa. Później buszują w sadzie. Ale myślę, że oprócz tego robią wiele dobrego. Tak jak pisałaś, trawnik i rabaty z robactwa czyszczą, a potrafią całe pielgrzymki spacerować. Lubię patrzeć na ich śmieszny krok.

Ja tez je lubie i nie robią mi strat bo czereśnie wyrzuciłam a podjadają owoce u sasiada. One całkiem dobrze uczą się róznych głosów . Gdyby młode słyszały stale kury, koguta czy jakieś inne głosy to się naucza i wtedy jest dopiero zabawa i radośc.
agniecha973 23:35, 11 mar 2013

One za mną gwiżdżą, jak chodzę po ogrodzie, he he. Kiedyś nie wiedziałam kto to i odwracałam się zbulwersowana, teraz już wiem, że to szpaki. Ale i tak czasem się zapomnę i chwilę potrwa zanim się połapię.
Bogdzia 23:42, 11 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
One za mną gwiżdżą, jak chodzę po ogrodzie, he he. Kiedyś nie wiedziałam kto to i odwracałam się zbulwersowana, teraz już wiem, że to szpaki. Ale i tak czasem się zapomnę i chwilę potrwa zanim się połapię.

to się czujesz jak przed wyjściem za mąż bo taką fajną dziewczyną pewnie wielu chłopaków się zachwycało a teraz szpaki.
agniecha973 23:44, 11 mar 2013

Tak, Bogdziu, teraz już tylko szpaki. Ale się chichram, nie mogę się powstrzymać.
A tak prawdę powiedziawszy, to one tak zadziornie gwiżdżą