Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:22, 11 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
no u mnie to samo i zero sniegu a minusowa temperatura i ciągle spada a rano deszcz padał: jak dobrze, że u Ciebie tyle śniegu pozdrawiam

Cieszę się ze śniegu bo roślinki bezpieczniejsze, przy średnim mrozie takie okrycie wystarczyc powinno.
Bogdzia 20:25, 11 mar 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...podczytuję i pozdrawiam...nas zaśnieżyło i zawiewa...

Miło Cię widziec Bogusiu. Tak masz rację ten wiatr jest dośc mocny i zimny i bardzo nieprzyjemny ale może tylko kilka dni i koniec tej zimy.Pozdrówka.
Bogdzia 20:28, 11 mar 2013

gusiarz napisał(a)
Bogdziu, a ja dzisiaj po południu słyszałam kosy - czy to możliwe??? Tak cudnie śpiewały jak w maju... A może to były szpaki??

Niestety nie potrafię powiedziec co widziałaś bo jedne i drugie śpiewają. U mnie jeszcze szpaków nie ma a są kosy które zostały na zimę ale u Was cieplej i wiem że już szpaki przyleciały w takie cieplejsze miejsca. Ciekawe co to było?Śpiewu zazdroszczę.
nieszka 20:32, 11 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Cieszę się ze śniegu bo roślinki bezpieczniejsze, przy średnim mrozie takie okrycie wystarczyc powinno.

Ja też się cieszę ze śniegu jak nigdy w życiu
Bogdzia 20:34, 11 mar 2013

majkel0326 napisał(a)
Bożenko, kos fajny. U mnie rządzą sikorki, szczególnie jak znowu śnieg leży to słoninką się częstują Chciałabym, żeby mój M zrobił u nas budkę dla sikorek, może by założyły rodzinkę A ostatnio moim utrapieniem są jastrzębie, jest ich sporo i niestety częstują się moimi kurami

Jastrzębie to piękne ptaki choc dośc uciążliwe jak polują.Kiedyś widziałam jak upolował zająca. U mnie czasem też polowały na ptaki choc częściej krogulce a w tym roku tylko dwa razy widziałam krogulce a jastrzębia wogóle, widocznie jakoś sobie radziły. Masz problem bo one lubią wracac w znane sobie miejsca gdzie wiedzą ze cos upolują.A budkę a właściwie budki koniecznie powinnaś miec.To już najwyższa pora je zakładac bo ptaki zanim je zasiedlą to najpierw obserwuja czy jest bezpiecznie, naciskaj na M w tej sprawie.
Bogdzia 20:37, 11 mar 2013

nieszka napisał(a)

Ja też się cieszę ze śniegu jak nigdy w życiu

To tak jak ja. Jest najlepszą ochrona przed mrozem.Pozdrawiam Agnieszko.
Bogdzia 20:40, 11 mar 2013

Dziś zdjęcia kwiczołów.

Madzenka 20:58, 11 mar 2013

Bożenko a ja już bym chciała twoje kwitnące rh oglądać... Buuu... Wróciła zima....
gusiarz 21:04, 11 mar 2013

Bogdziu - sprawdziłam na YTube - to śpiewał kos. Ależ się ucieszyłam.
Bogdzia 21:27, 11 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko a ja już bym chciała twoje kwitnące rh oglądać... Buuu... Wróciła zima....

Ja też już za nimi tęsknię.Mam nadzieję że jak teraz sa mrozy to już w maju ich nie bedzie.Mam zapisane że w 2010r tą noc która będzie było -10 stopni więc to się zdarza.Sprawdziłam czy były przymrozki w maju i nie było ale potem latem było 32 i 34 stopnie, dla mnie za gorąco ale tym się teraz martwic nie będe.Pozdrówka.