Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 21:14, 16 mar 2013

Ptaszki cudne, dobrze, że u ciebie mogę je ogladać, bo u mnie tak na stałe, to tylko wróble widzę i duże dzikie gołębie i sroki, ale wiem, że sa i inne, bo rozpoznaję po głosach
Bogdzia 21:16, 16 mar 2013

irena_milek napisał(a)

Bożenko, dziś u mnie wilgi spiewały, ach jak fajnie sie czułam
ziemia juz tam nie jest zamarznieta, obejrzałam je dokładnie, są ciemno zielone, czyli dobrze im

Widziałam u Ciebie tą rozmarzniętą ziemię to i ptaki mogą już przylatywac a u mnie żaden z tych przylatujacych jak dotąd się nie pokazał.Kto wie czy nie założą gniazd na południu bo za długo czekają zeby leciec na pólnoc.
monteverde 21:18, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Ania nawet nie mysl o takich mrozach i tak już jest dużo a jak wziąc pod uwagę ze to już połowa marca to jest bardzo duży mróz . ja zapisuje takie wieksze temp ale najniższą w marcu mam -14 w 2010 r 7 marca a jutro 17 marzec, powinno byc cieplej.

czytałam ostrzeżenie dla warm.-mazurskiego, że mogą wystąpić mrozy -20 st, a przy gruncie -25 st, w czasie wschodu słońca, ale teraz dzwoniłam jest - 4 st. tylko
Bogdzia 21:18, 16 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Ptaszki cudne, dobrze, że u ciebie mogę je ogladać, bo u mnie tak na stałe, to tylko wróble widzę i duże dzikie gołębie i sroki, ale wiem, że sa i inne, bo rozpoznaję po głosach

Jak się chodzi po ogrodzie to człowiek nie zdaje sobie sprawy z ich obecności dopiero jak się im zdjęcia robi to okazuje sie ze tych gatunków jest całkiem duzo.Myślę że u Ciebie też są jeszcze inne ptaki tylko ich nie zauważasz.
Bogdzia 21:21, 16 mar 2013

monteverde napisał(a)

czytałam ostrzeżenie dla warm.-mazurskiego,że mogą wystąpić mrozy -20 st., a przy gruncie -25 st., w czasie wschodu słońca, ale teraz dzwoniłam jest - 4 st. tylko

Jak jest -4 to już nie bedzie -20. u mnie jest -10 a le nie sądze zeby doszło do -20.Aż mi si ę zimno zrobiło na samą myśl o takich temperaturach.
Bogdzia 21:25, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Teraz w Pszczynie jestem Bogdziu, tu ze 3 cm leży, tylko...o przycięte róże się martwię

Ogrodnicy mówią zeby nie ciąc róz tak wczesnie ale nawet jak by zmarzły to wypuszczą spod kopczyków bo chyba ich nie rozgarniałas?
JulkAd 21:26, 16 mar 2013

Nie straszcie tymi mrozami, bo ja siem bojam ...
Bogdzia 21:27, 16 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Nie straszcie tymi mrozami, boi aj siem bojam ...

a ja dreszczy dostaję.
Kindzia 21:28, 16 mar 2013

Nie, nie rozgarniałam Chociaż tyle...
Ale szkoda mi będzie, gdyby...wszystkie zielone patyki miały. W zeszłym roku 3 zmroziło, nie odbiły. Ale ta zima łaskawsza...trudno, co ma być, to będzie.
Kindzia 21:28, 16 mar 2013

Teraz już mądrzejsza jestem i zapamiętam...dopiero jak forsycje ruszą...