Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 22:19, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Jak się chodzi po ogrodzie to człowiek nie zdaje sobie sprawy z ich obecności dopiero jak się im zdjęcia robi to okazuje sie ze tych gatunków jest całkiem duzo.Myślę że u Ciebie też są jeszcze inne ptaki tylko ich nie zauważasz.

Taaaaa............ mi i dla M. dopiero Bogdzia otworzyła oczy na to co jest wokoło..... dzięki Bogdziu Nawet dziś mówiłam Mamie, że jeszcze rok temu narzekaliśmy, ze u nas ptaków nie ma, a są sikorki u sąsiada
Dzięki Tobie Bogdziu i dzięki Forum..... mamy ich dużo, a jeszcze dzisiaj dzięcioł się pojawił..szczyt radości
Czytaliśmy co piszesz i staraliśmy się tak jak Ty zapewnić im dobre miejsce.... dobrą karmę.. i patrzeć, obserwować..... potem kopiliśmy lepszy obiektyw.... nasze oczy są ukształtowane przez Twoje oczy...... ile one widzą teraz
A jeżówek mam multum, nasionka zostawiam, a szczygłów nie widać.. widocznie nie patrzę tam gdzie trzeba..... jutro obserwuję jeżówki
Mala_Mi 22:20, 16 mar 2013

Potrzos?????? kurcze lecę do Agi Pierwszy raz słyszę...
barbara_kraj... 22:26, 16 mar 2013

Gdyby choć lekkie zachmurzenie było nie byłoby takiego mrozu. U mnie - 4, na razie!
Śliczny sczygielek
Bogdzia 22:27, 16 mar 2013

asc napisał(a)

Taaaaa............ mi i dla M. dopiero Bogdzia otworzyła oczy na to co jest wokoło..... dzięki Bogdziu Nawet dziś mówiłam Mamie, że jeszcze rok temu narzekaliśmy, ze u nas ptaków nie ma, a są sikorki u sąsiada
Dzięki Tobie Bogdziu i dzięki Forum..... mamy ich dużo, a jeszcze dzisiaj dzięcioł się pojawił..szczyt radości
Czytaliśmy co piszesz i staraliśmy się tak jak Ty zapewnić im dobre miejsce.... dobrą karmę.. i patrzeć, obserwować..... potem kopiliśmy lepszy obiektyw.... nasze oczy są ukształtowane przez Twoje oczy...... ile one widzą teraz
A jeżówek mam multum, nasionka zostawiam, a szczygłów nie widać.. widocznie nie patrzę tam gdzie trzeba..... jutro obserwuję jeżówki

No właśnie poobserwuj bo stale patrzysz na karmniki a jeszcze w ogrodzie mogą się zywic inne. Szczygły lubią najbardziej nasiona kosmosu ale jeżówki też mogą byc.Ja u siebie wypatrzyłam modraszkę która wybierała nasiona azalii. Nie wszystkie oberwaliśmy bo to była podmarznięta azalia i pierwszy raz to widziałam , wybierała ziarenka z takich grubych osłon.
Bogdzia 22:30, 16 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Gdyby choć lekkie zachmurzenie było nie byłoby takiego mrozu. U mnie - 4, na razie!
Śliczny sczygielek

Basiu to aż niemożliwe bo u mnie -11 a przecież to nie jest daleko.Tak zachmurzenie by było bardzo potrzebne. Może chociaż następne noce będą lepsze.Pozdrówka.
dajana 23:06, 16 mar 2013

Plany konkretne mam Bożenko może uda mi się choćby część zrealizować.Będę potrzebowała bardzo dużo kamienia ale mój wapień sie nie nadaje. Mają mi przywieśc z Zakopanego jakiś popielaty ale jak sie nazywa ten kamień to nie wiem Podobno ogromny i bardzo ciężki nie muszę używać zaprawy ani robić pod murówki Dobrej Nocki Bogdziu
Martek 23:11, 16 mar 2013

Bogdziu kłaniam się nisko i życzę miłego,radosnego weekendu jego dalszej części )))))
anipla 02:50, 17 mar 2013

Jak zwykle się zasiedziałam i mam złe wieści- jest -16 , fotkę termometru chciałam zrobić ,ale się lampa odbija i nic nie widać....mam nadzieję że to ostatni mróz ;(
Pozdrawiam
ana_art 07:52, 17 mar 2013

Bożenko, czy cieniujesz i w jaki sposb RH? w nocy jest u mnie nawet i -16 a w dzień piękne słońce. Wczoraj na słońcu było +23. Co robić, zakrywać, masz jakiś patent?
Milka 08:28, 17 mar 2013

Bożenko, miłej niedzieli