Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 21:01, 20 lis 2012

monteverde napisał(a)
Moja nie jest taka duża ok. 2m, ale tnę mocno co roku, posadziłam za blisko siatki i zaczęła mi w nią wrastać, więc jest konieczność obcinania

Ta wierzba jest ładna, jak jest młoda, potem już nie jest tak efektowna, dlatego trzymam ją w ryzach, na razie rośnie i cieszy, a najbardziej lubią ją ptaki... i latem i zimą
Bogdzia 21:11, 20 lis 2012

eliza3 napisał(a)

Olbrzymia Ci wyrosła ale tnij mocno bo one bardzo szybko rosną. Pozdrówka.

Tnę co roku, bo faktycznie rośnie szybko, już się zastanawiałam czy nie wymienić je na inne drzewo.

Ja mam inna wierzbę niż Ty ale tez bardzo rośnie i chętnie bym ją wycięła bo obok są duże krzaki pieknych azalii i trudno jest już nawet gałęzie obcinac żeby nie niszczyc przy okazji azalii ale mój m broni każdego drzewa własną piersią, wiec nie mam szans.

Mój przestał się wtrącać i mam wolną rękę, na początku bronił trawnika jak niepodległości, ale teraz jak widzi , że ma coraz mniej koszenia i nie musi robić slalomu między nasadzeniami to się poddał. W ostateczności mogę powiedzieć... ja sadziłam , ja decyduję...

Mój tez tak mówi ale na mówieniu się kończy.A jak on takich prac nie zrobi to ja sobie z tym nie poradze przecież. Na razie jest ucięta bardzo mocno ale i azalie to odczuły.
eliza3 21:19, 20 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Olbrzymia Ci wyrosła ale tnij mocno bo one bardzo szybko rosną. Pozdrówka.

Tnę co roku, bo faktycznie rośnie szybko, już się zastanawiałam czy nie wymienić je na inne drzewo.

Ja mam inna wierzbę niż Ty ale tez bardzo rośnie i chętnie bym ją wycięła bo obok są duże krzaki pieknych azalii i trudno jest już nawet gałęzie obcinac żeby nie niszczyc przy okazji azalii ale mój m broni każdego drzewa własną piersią, wiec nie mam szans.

Mój przestał się wtrącać i mam wolną rękę, na początku bronił trawnika jak niepodległości, ale teraz jak widzi , że ma coraz mniej koszenia i nie musi robić slalomu między nasadzeniami to się poddał. W ostateczności mogę powiedzieć... ja sadziłam , ja decyduję...

Mój tez tak mówi ale na mówieniu się kończy.A jak on takich prac nie zrobi to ja sobie z tym nie poradze przecież. Na razie jest ucięta bardzo mocno ale i azalie to odczuły.

No właśnie, nie ze wszystkim pracami możemy sobie poradzić, jak dobrze, że mamy M, bo chociaż czasami marudzą to zawsze pomogą w cięższych pracach.
Urszulla 21:23, 20 lis 2012

Elu, pooglądałam Twoją wierzbę....wiesz oprócz jedzenia dla ptaszków może służyć jako ozdoba ze światełkami lub dekoracjami takie jak Danusia, Domi i Madżenka w tym roku szaleją. tym bardziej jak ją z okna oglądasz.
eliza3 21:42, 20 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Elu, pooglądałam Twoją wierzbę....wiesz oprócz jedzenia dla ptaszków może służyć jako ozdoba ze światełkami lub dekoracjami takie jak Danusia, Domi i Madżenka w tym roku szaleją. tym bardziej jak ją z okna oglądasz.

Światełka wieszam tylko na jednej choince przed wejściem do domu i to wystarczy... jakoś nie nie jestem zwolenniczką zbyt wielu ozdób w ogrodzie... dla mnie zimą największą ozdobą ogrodu jest śnieg i chociaż trzeba odśnieżać to bardzo go lubię
hanka_andrus 16:00, 23 lis 2012

Elizo,a co robisz teraz domowo? Dziergasz,szyjesz? Malujesz? Chwal się......
eliza3 16:06, 23 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
Elizo,a co robisz teraz domowo? Dziergasz,szyjesz? Malujesz? Chwal się......

Zawsze w listopadzie lepię aniołki, dla siebie, dla rodziny, dla przyjaciół a czasem na zamówienie.
Uwielbiam je robić, malować a najbardziej mnie cieszy gdy idą w świat... takie moje zajęcie na jesienne wieczory
Urszulla 16:09, 23 lis 2012

Pochwalisz się aniołkami? Lepisz tzn. z gliny i dajesz do wypalania??
Milka 16:21, 23 lis 2012

Też jestem ich ciekawa, koniecznie nam pokaż bardzo miłe zajęcie na te szybkie wieczory
eliza3 16:26, 23 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Pochwalisz się aniołkami? Lepisz tzn. z gliny i dajesz do wypalania??

Lepię z masy solnej. Materiał dostępny dla każdego.
Pokażę jednego, jest niewielki więc może być na choinkę, albo jako dodatek do prezentu...