Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Kindzia 21:50, 16 gru 2012

Ale mi tą Waszą wędzoną swojską wędliną zapachniało....mmmmmmmmmmmmm M się przymierza już od roku do budowy wędzarni
I pierniczki jakie udane!
Gratulacje !!! Już DWIE SETKI

agniecha973 22:04, 16 gru 2012

Elizo, przypomnij proszę jak zasuszasz swoje aniołki z masy solnej. Piekarnik?

Życzę wielu kolejnych inspirujących nas stronek.
eliza3 22:35, 16 gru 2012

Agnieszko dziękuję za życzenia, miło, że zajrzałaś
eliza3 22:38, 16 gru 2012

Kasiu nasza wędzarnia też się rodzi w bólach, ale chociaż nie skończona to wędzić można, więc będzie wędzona kiełbaska i szyneczka na święta.
Dziekuję za cudną różę z twojego ogrodu.
eliza3 22:42, 16 gru 2012

agniecha973 napisał(a)
Elizo, przypomnij proszę jak zasuszasz swoje aniołki z masy solnej. Piekarnik?

Życzę wielu kolejnych inspirujących nas stronek.

Ja suszę na grzejniku, ale można w piekarniku, na niskiej temperaturze 50, 60 stopni przez kilka godzin i uchylać od czasu do czasu drzwiczki, aby wyszła wilgoć.
Dziękuję za życzenia
agniecha973 22:43, 16 gru 2012

Ale na grzejniku też wystarczy? Super informacja!
eliza3 22:49, 16 gru 2012

Na grzejniku suszą się dłużej , ale ja wolę, bo trochę mi szkoda włączać piec na kilka godzin dla kilku aniołów i nie muszę pilnować, aby piec nie był za gorący i masa się za mocno nie zrumieniła lub nie popękała. Aniołki duże suszę w piekarniku, małe z cienkiej masy na grzejniku.
eliza3 10:38, 17 gru 2012

Witajcie z rana, pogoda u nas mało zimowa, słoneczko tak pięknie świeci, że wydawałoby się , że wiosna idzie. Śnieg który jeszcze dwa dni temu tak pięknie zdobił ogród i robił świąteczny klimat znika w bardzo szybkim tempie. Szkoda...

agniecha973 10:54, 17 gru 2012

Elu, wyczytałam gdzieś coś o lakierze do paznokci dodanym do farby i nie wiem gdzie o tym poczytać. Przyznam się, że ostatnio dokładnie nie czytam wątków, bo czasu mało, a to wydaje się być jakąś cenną informacją. Robienie aniołków zostawimy sobie chyba na czas między Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem, przyjadą kuzynki moich chłopaków z Warszawy i będzie już po wszelkich przygotowaniach do świąt, więc na spokojnie coś wymodzimy. A przy okazji będzie nastrój świąteczny i pokolędujemy przy stole. Tylko muszę wszystko zgromadzić do robótek.
eliza3 11:26, 17 gru 2012

Agnieszko aniołki maluje się farbkami plakatowymi, albo akrylowymi, a kiedy wyschną lakieruje się lakierem bezbarwnym. Aby nie inwestować w puszkę lakieru, który się potem nie przyda można użyć do lakierowania bezbarwnego lakieru do paznokci, ale wtedy aniołki są błyszczące, dlatego ja używam pół mat do drewna.
Stosuję czasami lakier do paznokci z brokatem do zdobienia i wykończenia sukieneczek. Kilka takich białych zrobiłam na choinkę.