Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 15:45, 15 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
Mnie się też bardzo podobała fontanna, a nastrój na takich kiermaszach jest mobilizujący do zmian w domu. Miłego dnia Elizko.

Nasza fontanna jest piękna latem, ale zimą kiedy woda zamieniona zostaje na lampki też jest piękna, a wczorajszy kiermasz dał mi mobilizację do działania i nie tylko mnie. M zawiesił lampki na zewnątrz.
Wieczorem zrobię zdjęcia. Pozdrawiam.
EPODLAS 19:26, 15 gru 2012

Elizo, byłam w Tychach jeden raz. Nawet zwiedziłam muzeum piwa ale miasto nie zrobiło na mnie wrażenia. A tu proszę, jakie piękne dekoracje przedświąteczne i kiermasz. Takie kiermasze adwentowe pamiętam jak kiedyś często jeździliśmy do Niemiec. Było grzane wino, kiełbaski i itd. Teraz takie kiermasze są u nas. ale czy w moim mieście to nie wiem. Aniołki naprawdę super. Zdolna z ciebie dziewczyna.
eliza3 21:11, 15 gru 2012

EPODLAS napisał(a)
Elizo, byłam w Tychach jeden raz. Nawet zwiedziłam muzeum piwa ale miasto nie zrobiło na mnie wrażenia. A tu proszę, jakie piękne dekoracje przedświąteczne i kiermasz. Takie kiermasze adwentowe pamiętam jak kiedyś często jeździliśmy do Niemiec. Było grzane wino, kiełbaski i itd. Teraz takie kiermasze są u nas. ale czy w moim mieście to nie wiem. Aniołki naprawdę super. Zdolna z ciebie dziewczyna.

Samo miasto może nie jest imponujące, bo to młode miasto i bez zabytków, ale za to mamy dużo parków i skwerów zielonych, a największym kompleksem wypoczynkowym są Paprocany z pięknym jeziorem przy lesie, atrakcjami szczególnie dla dzieci, ale i też dla dorosłych gdzie są kluby żeglarskie i piękne ścieżki rowerowe. Wspaniały azyl dla mieszkańców.
eliza3 21:19, 15 gru 2012

Dzisiaj miałam cudowny dzień, bo chociaż od rana miałam dużo zajęć w tym pieczenie pierniczków to popołudnie spędziłam w Krakowie, oczywiście na jarmarku świątecznym... Uwielbiam ten klimat...
Wszyscy piernikują więc i ja popełniłam dziś pierniczki.

Bogdzia 22:06, 15 gru 2012

Ale pierniczków narobiłaś i jakie fajne foremki masz.Nie mam rybek, nie mam grzybków i takich małych serduszek. Muszę jeszcze po sklepach popatrzec.Pozdrawiam Elizko.
eliza3 22:15, 15 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
Ale pierniczków narobiłaś i jakie fajne foremki masz.Nie mam rybek, nie mam grzybków i takich małych serduszek. Muszę jeszcze po sklepach popatrzec.Pozdrawiam Elizko.

Tak się nakręciłam na tych jarmarkach i jeszcze u dziewczyn takie piękne pierniczki, że chociaż zarzekałam się , że nie będzie w tym roku pierniczków, to jednak zrobiłam...
Bogdzia 22:18, 15 gru 2012

eliza3 napisał(a)

Tak się nakręciłam na tych jarmarkach i jeszcze u dziewczyn takie piękne pierniczki, że chociaż zarzekałam się , że nie będzie w tym roku pierniczków, to jednak zrobiłam...

Dobrze ze zrobiłas.
EPODLAS 22:50, 15 gru 2012

Elizo, być w Krakowie na takim kiermaszu, zazdroszczę. A pierniczki naprawdę ślicznie wyglądają.
eliza3 22:54, 15 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

Dobrze ze zrobiłas.

Syn się ucieszy, to nasza tradycja, kiedy był mały robił razem ze mną, uwielbiał lukrować...
eliza3 22:59, 15 gru 2012

EPODLAS napisał(a)
Elizo, być w Krakowie na takim kiermaszu, zazdroszczę. A pierniczki naprawdę ślicznie wyglądają.

Dzisiaj w Krakowie było pięknie, ale stwierdziłam, że moje miasto w niczym nie było gorsze, i chociaż kramów mniej, to atrakcji więcej.
Za pochwałę pierniczków dziękuję.