Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 19:48, 27 cze 2013

Jesienią poszerzałam tę rabatkę, przesadziłam młodą anabelkę z palącego słońca w cień jałowca i widzę, że ma więcej kwiatków niż w ubiegłym roku.

Tutaj mamusia, ta zawsze ma dużo kwiatów ale po deszczach trochę klapnięta.

Juki jak co roku będą pięknie kwitły.

eliza3 19:52, 27 cze 2013

Na koniec coś do skubania, bo do jedzenia to za dużo powiedziane

Porzeczki malutkie , bo młodziutkie, to ich pierwsze owocki

Kindzia 20:35, 27 cze 2013

Ta Twoja Anabellka na różnokwiatowej rabacie to czadu daje...będzie co podziwiać Porzeczki już tak sczerwieniały? Ciekawe jak tam moje...
I słynna juka...pierwsze Twoje zdjęcie na "O"
Elfik 20:50, 27 cze 2013

Elizko, śliczna jukka, taka zgrabniusia... Moja też pięknie kwitnie, w tej chwili ma kwiatostany mojego wzrosu, ale mimo to jej nie cierpię, bo brzydula, niezgrabna i taka rozczochrana Czy Ty ją jakoś specjalnie pielęgnujesz?
eliza3 20:54, 27 cze 2013

Kindzia napisał(a)
Ta Twoja Anabellka na różnokwiatowej rabacie to czadu daje...będzie co podziwiać Porzeczki już tak sczerwieniały? Ciekawe jak tam moje...
I słynna juka...pierwsze Twoje zdjęcie na "O"

Moja porzeczka, ma cztery gronka, jutro komisyjnie je oberwę i.... zjem, chyba, że kosy będą pierwsze...
eliza3 20:59, 27 cze 2013

Elfik napisał(a)
Elizko, śliczna jukka, taka zgrabniusia... Moja też pięknie kwitnie, w tej chwili ma kwiatostany mojego wzrosu, ale mimo to jej nie cierpię, bo brzydula, niezgrabna i taka rozczochrana Czy Ty ją jakoś specjalnie pielęgnujesz?

Moje juki też nie zawsze wyglądają pięknie, ale je lubię za te wielkie kwiaty.
Juka to roślina śmietnikowa, najlepiej wygląda, kiedy się o niej zapomni i nie lubi nadmiaru wody.
Po tych deszczach jedna z moich też nie wygląda najlepiej.
reni 21:03, 27 cze 2013

Piękna anabelka.. a porzeczki smakowite
eliza3 21:10, 27 cze 2013

reni napisał(a)
Piękna anabelka.. a porzeczki smakowite

Szkoda, że tak mało tych porzeczek.... nie ma czym dzielić ...
danuta_szwajcer 21:13, 27 cze 2013

A ile lat ma Elu ta duża Anabelka? A ta mniejsza to z tej duzej? Posadziłam w tym roku dopiero i miała 30 pąków po gradzie pozostało 12 ale i tak czekam az zakwitnie Chciałam wiecej posadzic ale tylko jedna mieli w sprzedazy.Pięna masz tą Anabelke. Juki tez u mnie w tym roku olbrzymie są ale ja lubie gdy kwitnie Tez zapominam o niej przez cał rok
eliza3 21:28, 27 cze 2013

Danusiu ta duża ma około dziesięciu ... dostałam malutką jak zaczęliśmy budować dom i tak sobie rośnie. Nie jest to odmiana uszlachetniona, bo do mnie też trafiła ze starego ogrodu. Bardzo ją lubię , bo pięknie kwitnie i nie ma specjalnych wymagań.
Tą mniejszą ukorzeniłam sama, miała trafić do ogrodu mojej mamy, ale mama dom z ogrodem sprzedała i roślinka została u mnie, teraz kiedy mama przyjeżdża zawsze idzie popatrzeć jak jej anabelka rośnie