Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Debra 11:21, 02 paź 2013

Chryzantemy są piękne, szkoda jednak że tylko jesienią. Potem raczej nie zdobią specjalnie.
Milka 12:42, 02 paź 2013

Ależ wspaniała ta chryzantema, tak ognista, na te porę idealna!!!
Kindzia 15:15, 02 paź 2013

Mnie też Twoje wyczyny jakoś nie dziwią Przecież Ty iskierka żywa jesteś...gdzie Ty być na pupsku usiedziała spokojnie...

Piękna chryzantema!!!

Skądś znam takie białe astry...tylko, że moje trochę z mączniakiem
eliza3 17:11, 02 paź 2013

malgocha1960 napisał(a)
Elizo,podziwiam cię za takie wyczyny.Ja wypoczywam leżąc plackiem na słońcu,a potem efekty widać na wadze.Kleome rózowe piękne,dostanę nasionka takie,bo mam tylko białe.Ciekawe czy wysieje mi sie,bo miałam je pierwszy raz.

Ja jakoś na słonku wyleżeć długo nie potrafię, latem wolę czynny wypoczynek, ale za to zimą kocyk i książka to to, co lubię najbardziej

Ja swoje kleome kupiłam, ale to były tylko fioletowe i różowe, spróbuję zebrać nasionka, bo to bardzo ciekawe roślinki, też mam je pierwszy raz.
eliza3 17:20, 02 paź 2013

Debra napisał(a)
Chryzantemy są piękne, szkoda jednak że tylko jesienią. Potem raczej nie zdobią specjalnie.

Z chryzantemami to trudna sprawa, bo kupując nie zawsze ma się tę pewność, czy przezimują, bo sprzedawcy, albo nie mają wystarczającej wiedzy, albo są nieuczciwi.
Ja lubię chryzantemy, tylko szkoda, że tak długo trzeba czekać na kwitnienie, a niekiedy wczesny przymrozek też potrafi zniszczyć kwiaty zanim się w pełni rozwiną... tak to już jest z jesiennymi kwiatami
eliza3 17:23, 02 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Ależ wspaniała ta chryzantema, tak ognista, na te porę idealna!!!

Tę chryzantemę mam już kilka lat i bardzo ją lubię, muszę ja koniecznie przesadzić i odmłodzić na wiosnę, bo szkoda by było ją stracić. W tym roku straciłam żółtą, a była taka piękna, dwie zimy przetrzymała.
eliza3 17:35, 02 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Mnie też Twoje wyczyny jakoś nie dziwią Przecież Ty iskierka żywa jesteś...gdzie Ty być na pupsku usiedziała spokojnie...

Piękna chryzantema!!!

Skądś znam takie białe astry...tylko, że moje trochę z mączniakiem

Cześć Kasiu, ostatnio jakoś ciężko mi dupsko ruszyć, więc postanowiłam chodzić na gimnastykę co by się trochę rozruszać , po wczorajszym wymachiwaniu nogami już mam więcej energii

Moje astry rosnące w cieniu hortensji też złapały mączniaka, a te które mają więcej słonka jakoś lepiej wyglądają.
boguslawa_ma... 19:23, 02 paź 2013

Elu ładnie ci kwitną chryzantemy moje już zmrożone,a taki tylko mam

eliza3 19:49, 02 paź 2013

Bogusiu, u mnie jeszcze takiego mrozu nie było, ale wczoraj przezornie pochowałam już do domciu tarasowe. Część pelargonii też już w domu, będę sadzonkować na wiosnę, reszta została na zewnątrz, wszystkiego nie da się przechować.

Śliczna ta Twoja chryzantema.
eliza3 20:05, 02 paź 2013

Parę fotek w słonku, wydawałoby się, że jest ciepło, ale nie... ręce grabieją przy pracach...

Ostatnie pomidorki, już nie dojrzeją, a tyle maluśkich się zawiązało