Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

malgocha1960 12:44, 08 lis 2013

Dziękuję za linka,poczytam chętnie.Piszesz,ze ogród najbardziej podobał ci się po 7 latach,to mam jeszcze 3 do swojego i mam nadzieję,ze nie będę musiała dużo wyrzucać.Boję się tego jednak po już po 4 latach nie mam gdzie co sadzić,a trzeba pomyśleć,że i krzewy i byliny rosną i to nie małych rozmiarów.
an_tre 13:00, 08 lis 2013

eliza3 napisał(a)

W wolnej chwili robię aniołki z masy solnej i trochę decupage... to świetne zajęcie na jesienne dni... bardzo to lubię
Elu fajnie, ze masz czas na tak miłe zajęcia decupage.zajęła się ostatnio córka, z pod jej rak wychodzą piękne i wesołe dziełka a ja z przyjemnością je oglądam i podziwiam
pozdrawiam Elu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 19:59, 08 lis 2013

malgocha1960 napisał(a)
Dziękuję za linka,poczytam chętnie.Piszesz,ze ogród najbardziej podobał ci się po 7 latach,to mam jeszcze 3 do swojego i mam nadzieję,ze nie będę musiała dużo wyrzucać.Boję się tego jednak po już po 4 latach nie mam gdzie co sadzić,a trzeba pomyśleć,że i krzewy i byliny rosną i to nie małych rozmiarów.

Małgosiu, starałam się tak sadzić, aby nie wyrzucać, ale niestety czasem coś przestaje nam się podobać gdy urośnie. Nie myślę tutaj o bylinach, bo nad nimi można łatwo zapanować, ale krzewach i drzewach, które trzeba ciągle ciąć, przycinać, prześwietlać... itd.
Twój ogród już jest piękny, widać, że go kochasz.
eliza3 20:11, 08 lis 2013

an_tre napisał(a)
Elu fajnie, ze masz czas na tak miłe zajęcia decupage.zajęła się ostatnio córka, z pod jej rak wychodzą piękne i wesołe dziełka a ja z przyjemnością je oglądam i podziwiam
pozdrawiam Elu

Decoupage wciąga i jak się zacznie i widzi się efekty to chce się "tworzyć, a jak jeszcze ktoś pochwali to dopiero dostaje się weny
Ja lubię prace ręczne ciągle coś kombinuję
eliza3 20:27, 08 lis 2013

Dzisiaj była piękna pogoda,więc hyc do ogrodu
Grabie poszły w ruch, więc zadowolenie jest, a może jutro znowu poszerzę rabatki ?

Zrobiłam kilka zdjęć tego co jeszcze troszkę kwitnie... nie ma tego za dużo, ale w listopadzie każdy kwiatek cieszy

eliza3 20:33, 08 lis 2013

Bratki kwitną od wiosny... niezawodne kwiatki

Szałwia trójbarwna już nie taka piękna, ale wytrwała...

Pelargonie najładniejsze, jeszcze zdobią taras.

an_tre 20:39, 08 lis 2013

Elu widzę, że i u ciebie szałwia długo cieszy oczy kolorkiem, wdzięczny kwiatuszek i wytrzymały
też jeszcze mam kwitnące rudbekie a i pelargonie zostawiłam w ogrodzie w donicach, pozostaną tam do mrozów
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Kindzia 20:46, 08 lis 2013

Och Jeszcze dużo koloru u Ciebie Elu! Pelargonie świeżutkie!!!
eliza3 20:52, 08 lis 2013

an_tre napisał(a)
Elu widzę, że i u ciebie szałwia długo cieszy oczy kolorkiem, wdzięczny kwiatuszek i wytrzymały
też jeszcze mam kwitnące rudbekie a i pelargonie zostawiłam w ogrodzie w donicach, pozostaną tam do mrozów

Aniu, byłam wczoraj u ciebie i widziałam tyle kwiatków, że postanowiłam też u siebie poszukać : Dzisiaj był taki piękny dzień, że praca w ogrodzie była dużą frajdą
eliza3 20:57, 08 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Och Jeszcze dużo koloru u Ciebie Elu! Pelargonie świeżutkie!!!

Pelargonie faktycznie się trzymają, stoją przy oknie tarasowym, więc mają ciepło, ale i pogoda dopisuje.
Dzisiaj był wyjątkowo ciepły dzień.
Pozdrawiam Kasiu