Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Mala_Mi 09:31, 07 lis 2013

Ela - koszyk przeszedł gruntowny remont Zdolniacha z ciebie...
Ale ja w innej sprawie.. toczy sie u mnie dyskusja czy wiązać juki, czy nie.... Twoje są piękne, klimat masz zbliżony do mojego.... Wiążesz swoje czy nie. Pamiętam że już o to sie Ciebie pytałam, ale już nie pamiętam... Czy zawsze usuwasz przekwitł jukę?
Pliss odpowiedź u mnie
malgocha1960 09:52, 07 lis 2013

Elizo też mam taka kobiałkę,czy mogłabyś napisać jak to się robi?Widzę zdjęcie twoje w awatarku przy pięknej rzeżbie,czy w twoich okolicach jest jakiś producent?
jola54 10:38, 07 lis 2013

Witaj Elizo!
Cieszę się że do mnie napisałaś
Jaki piekny Twój ogród i jaki zadbany!. A wszystko już takie duże , dorodne. Mój ogród teraz jesienią wyglada tak jak na wiosnę. Wszystko malutkie i krzewy i drzewka. Pusto i szaro. Muszę wiosną wiecej nasadzić krzewów i to większych, aby zrobiło się trochę przytulniej. Ile lat ma Twój ogród?. Pozdrawiam serdecznie.
Kindzia 13:47, 07 lis 2013

Poszłam sobie jeszcze raz te Twoje aniołki poogladać, dobrze, że linka dałaś...ale śliczne...taki jeden chudzielec u mnie na ścianie wisi
Takiego pysiatego jeszcze poproszę...w wolnej chwili, do drugiego domu
Debra 18:21, 07 lis 2013

eliza3 napisał(a)

Ona wcale nie była nowiutka Była już stara, ciemna i poplamiona truskawkami... wyglądała bardzo nieciekawie...
Tym sposobem moje wnusie będą miały koszyczki na "skarby"

No i to jest to - drugie życie przedmiotów.
eliza3 21:29, 07 lis 2013

asc napisał(a)
Ela - koszyk przeszedł gruntowny remont Zdolniacha z ciebie...
Ale ja w innej sprawie.. toczy sie u mnie dyskusja czy wiązać juki, czy nie.... Twoje są piękne, klimat masz zbliżony do mojego.... Wiążesz swoje czy nie. Pamiętam że już o to sie Ciebie pytałam, ale już nie pamiętam... Czy zawsze usuwasz przekwitł jukę?
Pliss odpowiedź u mnie

Aniu, rozpisałam się trochę u Ciebie, napiszę jeszcze krótko, dla tych których to interesuje, że juk nie wiążę na zimę a przekwitłe kwiatostany zawsze wycinam.
Jeżeli ktoś ma pytania to służę informacją
eliza3 21:37, 07 lis 2013

malgocha1960 napisał(a)
Elizo też mam taka kobiałkę,czy mogłabyś napisać jak to się robi?Widzę zdjęcie twoje w awatarku przy pięknej rzeżbie,czy w twoich okolicach jest jakiś producent?

Małgosiu, zdjęcie w awatarku zrobione było w ogrodach pokazowych u Kapiasów, więc nie nie powiem Ci kto to produkuje, bo nie mam pojęcia.
Jeżeli chodzi o koszyczek, to podaję link, jeżeli chcesz o coś zapytać to proszę pytaj na pv, chetnie odpowiem, udanej zabawy
http://asket.blox.pl/2013/06/DECOUPAGE-KROK-PO-KROKU.html
eliza3 21:47, 07 lis 2013

jola54 napisał(a)
Witaj Elizo!
Cieszę się że do mnie napisałaś
Jaki piekny Twój ogród i jaki zadbany!. A wszystko już takie duże , dorodne. Mój ogród teraz jesienią wyglada tak jak na wiosnę. Wszystko malutkie i krzewy i drzewka. Pusto i szaro. Muszę wiosną wiecej nasadzić krzewów i to większych, aby zrobiło się trochę przytulniej. Ile lat ma Twój ogród?. Pozdrawiam serdecznie.

Jolu, dziękuję za tak miłe słowa. Mój ogród powstawał razem z budową , więc pierwsze nasadzenia robiłam 10 lat temu.
Twój ogród też urośnie, a zauważyłam że najszybszy wzrost następuje po dwóch latach od posadzenia, u mnie potrzebne już jest radykalne i systematyczne cięcie, bo wszystko rośnie za szybko
Mój ogród najbardziej mi się podobał gdy miał siedem lat, teraz zaczynam pozbywać się niektórych krzewów, bo już jest za gęsto.
Pozdrawiam serdecznie
eliza3 21:53, 07 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Poszłam sobie jeszcze raz te Twoje aniołki poogladać, dobrze, że linka dałaś...ale śliczne...taki jeden chudzielec u mnie na ścianie wisi
Takiego pysiatego jeszcze poproszę...w wolnej chwili, do drugiego domu

Kasiu, cieszę się, że Ci się podobają, w tym roku robiłam inne, ale zrobiłam też kilkanaście maleńkich choinkowych, które czekają na ozdobienie, pokażę jak skończę.
eliza3 21:58, 07 lis 2013

Debra napisał(a)

No i to jest to - drugie życie przedmiotów.

A jaka satysfakcja, że nie gotowiec z Chin, tylko własnoręcznie zrobiony