Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 20:12, 19 lis 2012

Urszulla napisał(a)

Wzdłuż całego ogrodzenia będą serby?a wogóle to masz niezłą rewolucje w ogrodzie.......tylko optymizm Cię uratuje.

Ulu serby będą gdzie indziej na tej rabacie z horti u mnie to dość trudno się połapać, tutaj jeszcze nie wiem jak to dokładnie zorganizować, myślałam o rabacie pod płotem i posadzeniu wiśni umbra, ale muszę czekać na remont płotu i tą nieszczęsną kanalizację, rury będą biegły obok skalniaka (teraz już nieistniejącego)

Wiesz, to zrób sobie tam przechowalnik i rozmnażalnik na różne rośliny, będzie zielono. Wiem coś o tym, ja też czekam na ogrodzenie, podjazd, ścieżki........i te miejsca tak wykorzystuję żeby brzydko nie było. Coś sadzę coś przesadzam, kombinuję uśmiałabyś się. A np. na siatce mogłabyś bluszcz zimozielony hodować żeby się trochę zasłonić........chyba że ogrodzenie będziecie w przyszłym roku robić

tak to ogrodzenie jest całe do remontu w przyszłym roku, więc nie ma sensu na razie nic sadzić

wiesz jak się człowiek niecierpliwi, wciąż czekając na skończenie jakiś prac, znasz to z autopsji, trzeba mieć dużo cierpliwości, he he
Madzenka 20:13, 19 lis 2012

kasik778 napisał(a)

Kasik, mam nadzieję, że niedziela zgodnie z życzeniami Elizy minęła pogodnie. Odwiedzam cię pierwsza w poniedziałek. A ja tak nie lubię poniedziałku, mam nadzieję że i dla mnie i dla ciebie poniedziałek nie będzie taki straszny.

Niestety Bożenko, niedziela upłynęła nie najlepiej, mój maluch ma bardzo wysoką gorączkę, wczoraj nie spał prawie całą noc, do pracy jechałam przysypiając, a dzisiaj też niewiele lepiej...

Jak wysoka gorączka? Zbijasz czymś?
kasik778 20:17, 19 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu czekamy na plan, bo ja już się gubię w układzie dzialek na różnych wątkach
A przy płocie posadź sobie najpierw jakis żywopłot (Np taki zywopłot z cisa, który można znakomicie w ryzach utrzymać ) tylko do wysokości płotu aby sobie ładne tło zrobić, potem wiśnie. Skopiuj może sobie rabatę przy płocie Sylwi, jeśli Sywlia pozwoli

Marzena przy tylu wątkach to rzeczywiście można się pogubić

a plan ogrodu to próbuję od miesiąca sklecić, podobnie wybieram się do ogrodu porobić fotki i guzik, jak wracam to jest już ciemno...

ach ten piękny ogród Sylwii, znam go i praktycznie każdy zakątek mam gdzieś tam w umyśle i próbuję dostosować do moich ciężkich warunków ogrodowych
kasik778 20:18, 19 lis 2012

Marzenko gorączka 39 stopni, ale to od ząbków-wredniaków, zbijam ibuprofenem...
Welka 21:53, 19 lis 2012

kasik778 napisał(a)
Ewelinko mój M na początku to nie chciał słyszeć o wywożeniu tego, ale nadarzyła się okazja i skorzystaliśmy z niej, tak że poszło w zasadzie bezboleśnie M nie musiał ręcznie przerzucać kilkudziesięciu ton gruzu

Ale jaką siłownię miałby za darmo
Dobrze, ze się udało bezboleśnie
Pozdrawiam
eliza3 21:57, 19 lis 2012

kasik778 napisał(a)

Jak tam maluszek... lepiej? Zdróweczka mu życzę, a Tobie przespanych nocek
kasik778 22:01, 19 lis 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

Ewelinko mój M na początku to nie chciał słyszeć o wywożeniu tego, ale nadarzyła się okazja i skorzystaliśmy z niej, tak że poszło w zasadzie bezboleśnie M nie musiał ręcznie przerzucać kilkudziesięciu ton gruzu

Ale jaką siłownię miałby za darmo
Dobrze, ze się udało bezboleśnie
Pozdrawiam

M miał już siłownię, bo cały ten stos przewiózł taczką w to miejsce
kasik778 22:02, 19 lis 2012

eliza3 napisał(a)

Elizo dziękuję, ja już średnio pamiętam co to jest przespana noc

junior ma się lepiej teraz, właśnie usnął

pozdrawiam
eliza3 22:05, 19 lis 2012

kasik778 napisał(a)

Elizo dziękuję, ja już średnio pamiętam co to jest przespana noc

junior ma się lepiej teraz, właśnie usnął

pozdrawiam

Wykorzystaj czas, że mały śpi i lulu... Dobranoc
Welka 22:05, 19 lis 2012

O ludzie, a ty mu chciałaś zafundować przewożenie tego jeszcze raz w inne miejsce?
Mój to by mnie chyba z rodziny wypisał za taki pomysł
To tym bardziej dobrze, ze obyło się bezboleśnie
Pozdrawiam