Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 09:14, 18 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Wzdłuż całego ogrodzenia będą serby?a wogóle to masz niezłą rewolucje w ogrodzie.......tylko optymizm Cię uratuje.

Ulu serby będą gdzie indziej na tej rabacie z horti u mnie to dość trudno się połapać, tutaj jeszcze nie wiem jak to dokładnie zorganizować, myślałam o rabacie pod płotem i posadzeniu wiśni umbra, ale muszę czekać na remont płotu i tą nieszczęsną kanalizację, rury będą biegły obok skalniaka (teraz już nieistniejącego)
eliza3 10:04, 18 lis 2012

Kasiu, życzę udanej niedzieli
EPODLAS 10:31, 19 lis 2012

Kasik, mam nadzieję, że niedziela zgodnie z życzeniami Elizy minęła pogodnie. Odwiedzam cię pierwsza w poniedziałek. A ja tak nie lubię poniedziałku, mam nadzieję że i dla mnie i dla ciebie poniedziałek nie będzie taki straszny.
Welka 18:07, 19 lis 2012

kasik778 napisał(a)
a co myślicie o tym horrorze, gruz już wywieziony, jest pusto, ale trzeba będzie cały teren równać i nawieźć ziemi, bo na razie to góry i doliny mam przed domem, myślałam wstępnie o 5 lub sześciu wiśniach umbra pod płotem, moze zrobić rabatę z nimi a co na środek????

I co M na wywożenie gruzu?
Masz zdjęcie jak to wygląda po "oczyszczeniu"
Pozdrawiam
Urszulla 18:47, 19 lis 2012

kasik778 napisał(a)

Wzdłuż całego ogrodzenia będą serby?a wogóle to masz niezłą rewolucje w ogrodzie.......tylko optymizm Cię uratuje.

Ulu serby będą gdzie indziej na tej rabacie z horti u mnie to dość trudno się połapać, tutaj jeszcze nie wiem jak to dokładnie zorganizować, myślałam o rabacie pod płotem i posadzeniu wiśni umbra, ale muszę czekać na remont płotu i tą nieszczęsną kanalizację, rury będą biegły obok skalniaka (teraz już nieistniejącego)

Wiesz, to zrób sobie tam przechowalnik i rozmnażalnik na różne rośliny, będzie zielono. Wiem coś o tym, ja też czekam na ogrodzenie, podjazd, ścieżki........i te miejsca tak wykorzystuję żeby brzydko nie było. Coś sadzę coś przesadzam, kombinuję uśmiałabyś się. A np. na siatce mogłabyś bluszcz zimozielony hodować żeby się trochę zasłonić........chyba że ogrodzenie będziecie w przyszłym roku robić
Kindzia 20:00, 19 lis 2012

Pokaż jak po wywiezieniu wygląda
Buziaki zostawiam
kasik778 20:05, 19 lis 2012

eliza3 napisał(a)
Kasiu, życzę udanej niedzieli

Dziekuję Elizo

niedziela niezbyt udana, ale tak jest czasami...
kasik778 20:06, 19 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Kasik, mam nadzieję, że niedziela zgodnie z życzeniami Elizy minęła pogodnie. Odwiedzam cię pierwsza w poniedziałek. A ja tak nie lubię poniedziałku, mam nadzieję że i dla mnie i dla ciebie poniedziałek nie będzie taki straszny.

Niestety Bożenko, niedziela upłynęła nie najlepiej, mój maluch ma bardzo wysoką gorączkę, wczoraj nie spał prawie całą noc, do pracy jechałam przysypiając, a dzisiaj też niewiele lepiej...
kasik778 20:08, 19 lis 2012

Ewelinko mój M na początku to nie chciał słyszeć o wywożeniu tego, ale nadarzyła się okazja i skorzystaliśmy z niej, tak że poszło w zasadzie bezboleśnie M nie musiał ręcznie przerzucać kilkudziesięciu ton gruzu
Madzenka 20:11, 19 lis 2012

Kasiu czekamy na plan, bo ja już się gubię w układzie dzialek na różnych wątkach
A przy płocie posadź sobie najpierw jakis żywopłot (Np taki zywopłot z cisa, który można znakomicie w ryzach utrzymać ) tylko do wysokości płotu aby sobie ładne tło zrobić, potem wiśnie. Skopiuj może sobie rabatę przy płocie Sylwi, jeśli Sywlia pozwoli