Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 20:04, 14 sie 2012

rabatka z lawendą i kostrzewą tez mi się nie podoba oczywiście, fajnie wygląda tylko z przodu z tyłu to jakaś masakra, w ogóle to mam tam ognika, ale czeka go chyba eksmisja, znowu mi przemarzł, więc ani kwiatów ani owoców i jakoś mi w ogóle tu nie pasuje

na zdjęciu widoczne są mieczyki i kanny ale w przyszłym roku też ich tu nie będzie...

chyba dosadzę kolejną hortensję Limkę, cała ta rabat to takie wszystko co mi się podobało i potem taki efekt, muszę naprawdę nie kupować wszystkiego
MilenaP 20:38, 14 sie 2012

Kasiu pięknie u Ciebie
kasik778 20:41, 14 sie 2012

MilenaP napisał(a)
Kasiu pięknie u Ciebie

dziękuję ci bardzo za miłe słowa
kasik778 20:51, 14 sie 2012

oczywiście zmiany nie ominęły małej rabatki koło kojców od dawna rosło tutaj zielone coś nie wiem co, dałam roślinie szansę, ale kwitła skąpo i w końcu wyeksmitowałam ją i posadziłam niziutki goździki, które na wiosnę przepięknie kwitną

trzmieliny powinnam ostrzyc, nawet zaczęłam, ale ręcznie to jakaś masakra, muszę sobie koniecznie kupić nożyce do żywopłotu, sąsiad takie ma i strzyże się rewelacyjnie
KasiaWB 23:12, 14 sie 2012

Kasik, jestem z rewizytą i jestem zachwycona szkielet ogrodu masz niezwykle dojrzały, ależ iglaki masz wiele roślin, które mi się bardzo podobają i mam je również u siebie z tych rowków po folii można zrobić atut ogrodu, myślę, że znajdą się ciekawe pomysły a może z czasem zostaną zasypane i powstaną na nich rabaty? tak sobie gadam, bo nie wiem jak dokładnie przebiegają i wyglądają
Wycinasz przekwitłe kwiaty budleji? ja tak robię, bo brąz nie szpeci, a rozkwitają nowe kwiaty
Podoba mi się, będę zaglądać Pozdrawiam
anna_studio 00:17, 15 sie 2012

Witaj Kasik.....
Spaceruję.....podziwiam....
Ogród pięknie się prezentuje....
Bedę zaglądać...
....ciekawią mnie...przekwitłe kwiaty budleji....ostatnio trzymałam ją w ręku...kupić nie kupić ???
kasik778 08:54, 15 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Kasik, jestem z rewizytą i jestem zachwycona szkielet ogrodu masz niezwykle dojrzały, ależ iglaki masz wiele roślin, które mi się bardzo podobają i mam je również u siebie z tych rowków po folii można zrobić atut ogrodu, myślę, że znajdą się ciekawe pomysły a może z czasem zostaną zasypane i powstaną na nich rabaty? tak sobie gadam, bo nie wiem jak dokładnie przebiegają i wyglądają
Wycinasz przekwitłe kwiaty budleji? ja tak robię, bo brąz nie szpeci, a rozkwitają nowe kwiaty
Podoba mi się, będę zaglądać Pozdrawiam

Kasiu cieszę się, że wpadłaś, jakoś tak na początku tutaj człowiek ma wrażenie, ze nikt go nie czyta, nawet miałam kilka chwil zwątpienia i zastanawiałam się, czy jest sens pisać, ale zobaczymy dalej

faktycznie jest kilka dużych iglaków, sa one na pewno dużą ozdobą, ale mam tez sporo niechcianych dużych drzew, których nie lubię np orzecha włoskiego, ale na razie muszą zostać

rowek po foliach jest ciężkim tematem, ale może faktycznie coś się na niego wymyśli, kto wie?

suche kwiaty rzeczywiście ucinam, bo wtedy kwitnienie jest dłuższe

kasik778 09:00, 15 sie 2012

anna_studio napisał(a)
Witaj Kasik.....
Spaceruję.....podziwiam....
Ogród pięknie się prezentuje....
Bedę zaglądać...
....ciekawią mnie...przekwitłe kwiaty budleji....ostatnio trzymałam ją w ręku...kupić nie kupić ???

Aniu cieszę się, że wpadłaś twoje skrzynki z białymi surfiniami śnią mi się po nocach, już oglądałam moje okna, jak by tu na nich upchnąć skrzynki z kwiatami, ale na razie wciąż muszę poczekać na skończenie ocieplenia

przekwitłe kwiatki budleji to może być bardzo ładna ozdoba, podobnie jak kwiaty hortensji, można wykorzystać jako budulec do wianka lub zrobić jakąś ciekawą kompozycję, a po co kupować tak na marginesie, ja mam masę zapraszam
kasik778 10:05, 15 sie 2012

wszyscy pokazują zdjęcia sprzed i po ja mam bardzo mało takich zdjęć, ale coś tam wyszperałam
to było koło 12 może więcej lat temu

a tak jest teraz iglaki trochę podrosły

reni 10:08, 15 sie 2012

Jak ja lubię takie zmiany... pięknie jest